Ingezonden persbericht


Kantoren Fonds Nederland kiest SkyberNet voor digitale ontsluiting van haar gebouwen

Hoofddorp (Nederland), 18 september 2001 -- Vandaag zijn Kantoren Fonds Nederland (KFN) en SkyberNet een exclusieve samenwerking aangegaan voor de digitale ontsluiting van de kantoorruimte die door KFN wordt verhuurd. Hierdoor krijgen de huurders van KFN in Nederland net zo gemakkelijk toegang tot internet, als zij nu hun verwarming, water en elektra kunnen afnemen van hun verhuurder.

De samenwerking betreft de aanleg en het onderhoud van de inpandige bekabeling, de aansluiting op het SkyberNet-netwerk en het internet, en de levering van een scala aan ICT-diensten in de ruim honderd huidige en toekomstige kantoorpanden van KFN, met een gezamenlijk vloeroppervlak van ruim 500.000 m2.

Binnen de KFN-gebouwen zal SkyberNet in eerste instantie zijn eigen ICT-diensten aanbieden, maar over de aangelegde infrastructuur kunnen huurders ook toegang krijgen tot andere aanbieders. Hierdoor komt er een einde aan de wirwar van bekabeling en het voortdurend trekken van nieuwe kabels, wat veel huurders als storend ervaren.

"De samenwerking met SkyberNet versterkt de band met onze huurders, terwijl tegelijkertijd de beheersbaarheid van de gehele digitale gebouwinfrastructuur aanzienlijk wordt verbeterd", zegt Rob Vroom, financieel directeur van KFN.

SkyberNet is verheugd over de samenwerking met KFN. Volgens algemeen directeur Erik Jennes bewijst dit dat SkyberNet - zeker na de recente overname en integratie van Winstar - een belangrijke speler in de zakelijke telecommarkt is geworden.
"De voordelen van onze draadloze technologie - flexibiliteit, betrouwbaarheid, groot bereik en geen langdurige
graafwerkzaamheden stellen SkyberNet als beste in staat de KFN-locaties snel aan te sluiten", aldus Jennes.

Over Kantoren Fonds Nederland
KFN (Kantoren Fonds Nederland) is een zelfstandige vastgoedonderneming die zich heeft gespecialiseerd in het beleggen in hoogwaardige kantoren op economisch sterke locaties in Nederland. KFN is een belangrijke speler op de Nederlandse kantorenmarkt: de onderneming heeft een belegd vermogen van ruim 1 miljard euro. Meer informatie biedt www.kfn.nl

Over SkyberNet professional telecom solutions
SkyberNet professional telecom solutions verleent onafhankelijk - over haar eigen IP-infrastructuur - een complete reeks telecommunicatiediensten die tegemoet komt aan de behoefte van het midden- en kleinbedrijf naar flexibiliteit, schaalbaarheid en betaalbaarheid. De diensten omvatten breedband-internettoegang, virtual private networks (VPN), hosting en draadloze dataverbindingen. Het gehele netwerk is gebaseerd op het Internet Protocol (IP), wat naadloze verbinding met kantoor- en bedrijfsnetwerken mogelijk maakt. SkyberNet biedt momenteel al breedbanddiensten aan in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en overige zakelijke regio´s in de Randstad, en zal haar dienstverlening uitbreiden over heel de Benelux. Het SkyberNet hoofdkantoor staat in Hoofddorp (Nederland). Meer informatie biedt www.skybernet.nl.

SkyberNet Nederland B.V.
Maarten Meijer
Wegalaan 22-24
2132 JC Hoofddorp
Nederland
tel. 00 31 (23) 567 76 00
email: mmeijer@skybernet.nl

Lubbers & De Jong B.V.
Piet van Reeuwijk
Keizersgracht 219
1016 DV Amsterdam
Nederland
tel. 00 31 (20) 421 05 65
email: piet@l-dj.nlDeel: ' Exclusieve samenwerking tussen SkyberNet en Kantoren Fonds '
Lees ook