Ingezonden persbericht


Aanstaande donderdag 28 mei vindt in Amsterdam een evenement plaats om de aandacht te vestigen op het EXIT Festival, dat dit jaar voor de 10e keer in Novi Sad, Servie, wordt gehouden. Naast een rijke cultuurhistorie en bijzondere steden, telt Servië talrijke evenementen en festivals, die ervoor moeten zorgen dat ook Nederlandse bezoekers de weg naar Servië weer gaan vinden. Het volledige persbericht vindt u hieronder. Wij hopen u uiteraard in groten getale te mogen begroeten !

PERSBERICHT:

EXIT festival in Servië viert 10e verjaardag in Amsterdam

De tiende editie van EXIT Festival vindt plaats van 9 tot en met 12 juli 2009 in het Petrovaradin Fortress, Novi Sad, Servië. Om ook in Nederland de aandacht op het festival te vestigen wordt op 28 mei een avond georganiseerd met als titel: Balkan/Amsterdam: Undergound Connection in de OCCII te Amsterdam.

Balkan/Amsterdam Underground Connection begint om 21.00 uur en brengt naast Servische artiesten (Obejeni Program, The Good Guys en Gari, Jaro & Jena) ook Knalpot en Juha (Viral Radio) die in juli op EXIT zullen staan. Daarnaast zullen tickets voor EXIT Festival 2009 worden verloot. Toegang is gratis.

Het EXIT Festival komt voort uit een honderd dagen durende studentenmanifestatie uit protest tegen het beleid van Milosevic. In 2001 verhuisde het festival naar een prachtig 19e eeuwse fort in Novi Sad waarna het uitgroeide tot een evenement met tienduizenden bezoekers en meer dan 500 acts op 20 podia.

EXIT trekt jaarlijks meer dan tienduizend West-Europeanen. Aangezien het als gevolg van het EU-visumbeleid voor de meeste Serviërs nog steeds niet mogelijk is om naar het westen af te reizen is het internationaal georienteerde EXIT Festival voor hen een letterlijke uitgang naar de buitenwereld.

EXIT Festival line-up 2009 op Mainstage (35.000): Arctic Monkeys, Lily Allen, KoRn, Manic Street Preachers, Moby, Kraftwerk, Patti Smith, Prodigy, Madness, Mando Diao, Buzzcocks. De Dance Arena (25.000) brengt exclusieve B2B van Sasha & John Digweed, Carl Cox & Green Velvet, Eric Prydz & Adam Beyer, Sebastian Ingrosso & Steve Angello, Darren Emerson & Sander Kleinenberg, Alex Metric & Kissy Sell Out en vele anderen, aangevuld met live acts als Etienne de Crecy en Gui Boratto. Ook op andere podia staat een sterke internationale programmering met op 11 mei o.a. een Holland Night op Suba stage met alleen Nederlandse artiesten.

Buitenlanders worden getrokken door de locatie, de ambiance, de lage prijzen. Naast het fort wordt van 6 tot 15 juli een speciale festivalcamping opgezet aan het Donaustrand.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.exitfest.nl of bij Concerto Amsterdam en de Plato winkels in Groningen, Rotterdam en Utrecht. Festivaltickets kosten 86,50, een campingpass kost 27,50.

Voor meer informatie: www.exitfest.nl

Deel: ' EXIT festival in Servië viert 10e verjaardag in Amsterdam '
Lees ook