- PERSBERICHT -

Amsterdam, 6 juni 2002

Expedia.nl benoemt ranjan singh als nieuwe country manager

Expedia, Inc. (NASDAQ: EXPE), de nummer één online travel service in de wereld, maakt vandaag bekend dat Ranjan Singh (28) per 15 april 2002 is aangetreden als nieuwe country manager voor Nederland, België en Luxemburg. Expedia richt zich momenteel met haar hotelproduct op deze markt, ze is de grootste online aanbieder van hotelovernachtingen in de wereldwijd.

Met de aanstelling van Ranjan Singh heeft Expedia een internationaal georiënteerde business developer en strateeg binnengehaald. Ranjan heeft vier jaar gewerkt voor HCL Corporation in India en het Midden Oosten, onder meer in de functie van business development manager en marketing executive. Vervolgens heeft hij voor ICT dienstverlener Birlasoft (UK) Limited onder meer de eBusiness divisie in Engeland opgezet en een lanceringstrategie ontwikkeld voor de Europese markt. Vóór zijn overstap naar Expedia heeft Ranjan het MBA programma van INSEAD in Frankrijk afgerond.

Eenvoudig en snel een hotel reserveren
Via www.expedia.nl kunnen Nederlandse reizigers eenvoudig en snel online een hotel reserveren. Door de sterke partnerships met leveranciers kan Expedia aantrekkelijke aanbiedingen doen voor kamers in zowel kleine en zelfstandige als grote hotelketens, zoals Sheraton, Golden Tulip en de Ritz. "Ik zie opwindende nieuwe mogelijkheden om onze diensten verder uit bouwen in deze markt. We zullen in Nederland regelmatig nieuwe diensten introduceren die onder meer interessant zijn voor internationaal georiënteerde reizigers." aldus Ranjan.

Het nieuwe kantoor van Expedia voor de Benelux is gevestigd in Amsterdam.

Over Expedia
Expedia, Inc. (Nasdaq: EXPE), opererend onder de naam Expedia.com, is een onafhankelijke online travel service in de Verenigde Staten van Amerika met gelokaliseerde sites in Canada, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië en Nederland (Expedia.nl). Met in totaal US$ 1,1 miljard aan verkopen per kwartaal is Expedia een van de drie grootste B2C e-commerce ondernemingen ter wereld. Expedia wordt momenteel gezien als de marktleider met twee miljoen hotel reserveringen per kwartaal wereldwijd. USA Networks, Inc.'s (NASDAQ: USAI) Interactive Group heeft een meerderheidsbelang in Expedia.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (niet voor publicatie):

Winkelman & van Hessen
Edward G. Stronach-Hardy
T: 070 - 416 16 16
E: estronachhardy@wenvh.nl

Deel: ' Expedia.nl benoemt ranjan singh als nieuwe country manager '
Lees ook