Expositie ’26 Creative Characters’ in Utrecht


Vanaf vrijdag 30 oktober te zien in een tentoonstelling bij Autobahn Gallery in Utrecht (NL).

UTRECHT, 20151012 -- Designstudio Autobahn presenteert ’26 Creative Characters’: een uniek alfabet gemaakt door zesentwintig toonaangevende internationale typografische ontwerpers, waaronder Alex Trochut, Thonik en Hansje van Halem. Met ’26 Creative Characters’ viert Autobahn de typografische diversiteit van de hedendaagse grafische vormgeving. Het alfabet is te zien vanaf vrijdag 30 oktober in een expositie bij Autobahn Gallery, Draaiweg 51 in Utrecht (NL).

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van hun designstudio vroeg Autobahn (Maarten Dullemeijer & Rob Stolte) 26 gerenommeerde (typo)grafisch ontwerpers uit binnen- en buitenland om een bijzondere draai te geven aan ons Latijnse alfabet. Elke ontwerper kreeg één letter toebedeeld, om die op geheel eigen wijze vorm te geven. Dat resulteerde in een bijzondere verzameling letters in een unieke mix van stijlen en gemaakt van verschillende materialen. Van een handgemaakte letter ‘D’ met naald en draad door Evelin Kasikov (UK), de ‘X’ bestaande uit een compositie van honkbalknuppels door Joachim Baan, tot de betoverende patronen van Hansje van Halem in de letter ‘C’ en de digitaal geïllustreerde letter ‘R’ van Alex Trochut (US).

Het alfabet ’26 Creative Characters’ bestaat uit: de B gemaakt door Nick Liefhebber, de C door Hansje van Halem, de D door Evelin Kasikov, de E door Dog&Pony, de F door Exljbris, de G door Roosje Klap, de H door Trapped in Suburbia, de I door Included, de J door Max Kisman, de K door Lil’Ol’Lady, de L door Studio Airport, de M door Staynice, de N door Baster, de O door Jaap Biemans, de P door Gorilla, de Q door Dietwee, de R door Alex Trochut, de S door Underware, de T door Jeroen Disch, de U door Thonik, de V door FL@33, de W door Hoax, de X door Joachim Baan, de Y door Me studio en de Z door Jaques Koeweiden. De A van Autobahn ontwierpen Dullemeijer en Stolte natuurlijk zelf. 

Over Autobahn
Autobahn is een visuele communicatie studio uit Utrecht (NL). Eigenaren en ontwerpers Maarten Dullemeijer en Rob Stolte werken aan zowel commerciële als zelf geïnitieerde projecten, voor klanten als Sony Playstation Network, Art Directors Club Nederland, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Maxxium, 180 Amsterdam en Indie Amsterdam. Autobahn exposeerde al eerder werk in China, Peru, Spanje, België en Nederland en won verschillende (inter)nationale designprijzen waaronder zes European Design Awards. Het werk van Autobahn wordt wereldwijd gepubliceerd in toonaangevende boeken, tijdschriften en kranten. 

Op 30 oktober openen Dullemeijer en Stolte in hun kantoorpand de Autobahn Gallery: een ontmoetingsplaats voor ontwerpers waar gastcuratoren multidisciplinaire tentoonstellingen kunnen inrichten. De galerie is alleen geopend op afspraak. Aanmelden kan via Facebook.com/autobahnstudio of Facebook.com/autobahngallery. Voor meer informatie: www.autobahn.nl en info@autobahn.nl.


Deel: ' Expositie ’26 Creative Characters’ in Utrecht '


Lees ook