Ingezonden persbericht


Op zaterdag 24 september 2011, 18.00-20.00 uur, opent kunstuitleen Beeldend Gesproken de duotentoonstelling

Angelique Gijsbertse & Freek van Mechelen - schilderijen

in het ei-complex, H.J.E. Wenckebachweg 115, Amsterdam.

De tentoonstelling wordt geopend door Wilma Caris, beeldend kunstenaar en kunstdocent.

De opening wordt opgeluisterd met een muzikaal optreden.

Als onderdeel van het festival de Rode Loper presenteert kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken nieuw werk van twee kunstenaars uit Amsterdam Oost in het ei-complex.

Angelique Gijsbertse (Amsterdam, 1965) werkt in een zeer expressieve schilderstijl. Haar werken zijn uitbundig, kleurrijk en levendig. Ze werkt met diverse materialen en schuwt het experiment niet. Vrouwelijke verschijningsvormen vormen het onderwerp van haar recente serie schilderijen. Gijsbertse: 'Ik communiceer met mijn schilderijen. In mijn werk laat ik me inspireren door zowel emoties van binnen als door de indrukken die de omgeving op mij achterlaat.' Angelique Gijsbertse heeft vele jaren cursussen en privélessen gevolg bij diverse kunstenaars.

In het werk van Freek van Mechelen (Gouda, 1964) gaan verbeelding en realisme samen. Zijn schilderijen vormen een wereld op zich. Hij werkt het liefst op papier. (Kleur)expressie is belangrijk voor Van Mechelen. Zelf noemt hij zijn werk 'poëtisch-verhalend'. Van Mechelen: 'Ik schilder meestal gevoelsmatig. De beelden komen uit mijn herinnering'. Freek van Mechelen heeft een opleiding tekenen/schilderen/etsen gevolgd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam.

tentoonstelling 24 september tot en met 2 oktober 2011

zaterdag en zondag, 13.00-17.00 uur en op afspraak

ei-complex, H.J.E. Wenkebachweg 115, Amsterdam

(routebeschrijving op www.ei-complex.nl)

kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken

Borgerstraat 102

1053 PW Amsterdam

t. 020-5904500

e. info@beeldendgesproken.nl

i. www.beeldendgesproken.nl

noot voor de redactie:

voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Niels Breukers, 020-5904500 / niels.breukers@beeldendgesproken.nl

Deel: ' Expositie Angelique Gijsbertse en Freek van Mechelen in Amsterdam '


Lees ook