Artis

Amsterdam, 11 juli 2001

Persbericht

Expositie Art=Insects

Artis staat deze zomer in het teken van Kunst: Artis in Beeld. Er vinden verschillende evenementen plaats, waaronder de expositie Art=Insects van 25 juli tot en met 30 september. In allerlei kleurrijke kunstwerken staat de insectenwereld centraal.

De beelden, schilderijen en objecten zijn gemaakt door kunstenaars van Atelier de Rank en Atelier Amsterdam. Beide ateliers zijn onderdeel van de Stichting AGO Dagverblijven. Ze bieden ruimte aan mensen met een verstandelijke handicap om zich op artistiek terrein te ontplooien.

De kunstenaars maken gebruik van ware modellen: een agaatslak op een bord met daarnaast een blad sla en een schijfje komkommer, een vlinder op een appel, miljoenpoten, wandelende takken, krekels, en andere "enge beestjes". Elke kunstenaar heeft zijn/haar eigen stijl. De deelnemers zijn geselecteerd op hun kunstzinnige aanleg en hun motivatie om daar wat mee te doen. Een belangrijk neveneffect is dat de deelnemers zich zekerder gaan voelen. Zij voelen zich gewaardeerd. Als je hen vraagt wat ze zijn, dan is het antwoord: "Ik ben kunstenaar!"

Artis in Beeld
omvat nog een aantal andere evenementen. Zo kunt u een beeldenroute volgen, deelnemen aan een workshop beeldhouwen en van 19 tot en met 22 juli de Prikkebeendagen bezoeken.Deel: ' Expositie 'Art=Insects' in Artis '
Lees ook