Gemeente Nuth


26-03-2003

Expositie Carla Meessen-Canisius in gemeentehuis Nuth

Carla Meessen-Canisius houdt van 25 maart 2003 tot en met 22 april 2003 een expositie van schilderijen en collages in het gemeentehuis Nuth. U kunt de expositie gratis bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Carla Meessen-Canisius
Carla Meessen-Canisius woont in de gemeente Nuth. Carla is 11 jaar geleden begonnen met tekenen en schilderen. Zij begon met een cursus bij de Volksuniversiteit en volgde daarna 4 jaar les bij beeldend kunstenaar Doris Becke te Itteren. Sindsdien schilderde zij in diverse technieken en stijlen. De afgelopen jaren nam zij met andere amateur-kunstenaars deel aan exposities in het Terpkerkje te Urmond en was ze te zien op diverse kunstmarkten. De expositie in het gemeentehuis is haar eerste solo-expositie.

Materialen en technieken
Carla schildert uitsluitend met acrylverf, waarbij ook gemengde technieken worden toegepast. Zo mengt zij verf met bijvoorbeeld zand en maakt zij gebruik van rijstpapier of tissues voor het verkrijgen van reliëf. Naast het schilderen, maakt Carla ook collages. Daarvoor verzamelt zij beeldmateriaal en beschildert ze papier. Vooral vanwege de verschillende soorten papier die gebruikt worden, krijgt een collage haar eigen karakter. Met kopiëren, knippen, scheuren en plakken krijgt de uiteindelijke collage vorm. Soms worden daaraan nog schilderachtige elementen toegevoegd.

Thema
De kunstenares heeft zich voor de expositie niet gebonden aan één bepaald thema, zodat er sprake is van veel afwisseling. Sommige schilderijen en collages zijn poëtisch van karakter, maar door een aantal vrolijke schilderijen wordt er ook een knipoog gemaakt naar het voorjaar.

Gemeentehuis Nuth
De openingstijden van het gemeentehuis om de expositie te bekijken zijn:

* Maandag t/m vrijdag van 08.30-12.00 uur
* Donderdag ook van 14.00-17.00 uur.

De expositie duurt van 25 maart 2003 tot en met 22 april 2003. Het gemeentehuis vindt u op Deweverplein 1 in Nuth.

Carla Meessen-Canisius met eigen werk

Deel: ' Expositie Carla Meessen-Canisius in gemeentehuis Nuth '
Lees ook