Ingezonden persbericht

's-Hertogenbosch, augustus 2001

Geachte heer, mevrouw,

Op vrijdag 14 september a.s. opent in het Noordbrabants Museum de expositie: De Wereld van Bosch

Een raadsel, een mythe, een mysterie. Bijna vijfhonderd jaar na zijn dood wordt het werk van Jeroen Bosch nog steeds niet helemaal begrepen. De meest fantastische verhalen doen de ronde. Was hij een ketter, een naaktloper, een zwartkijker? Eén ding is duidelijk. Om de kunstenaar en zijn werk te begrijpen, is het noodzakelijk meer over zijn leefwereld te weten. Over de tijd waarin hij leefde, over de stad waarin hij woonde en over het culturele leven waarvan hij deel uitmaakte. Kortom: over de wereld van Bosch.

De tentoonstelling De Wereld van Bosch mag om meerdere redenen bijzonder worden genoemd: de aanwezigheid van nog nooit geëxposeerde objecten, de levendige vormgeving, de stimulerende presentatietechnieken. Maar bijzonder is vooral de gecombineerde aandacht die uitgaat naar elementen uit Jeroens leefwereld én naar elementen uit zijn gedachtewereld. De bezoeker van deze tentoonstelling maakt kennis met de bijzondere wereld van Jeroen Bosch, met een wereld die constant in verandering was en die hem bracht tot het vervaardigen van meesterlijke werken.

De voorbezichtiging van de pers vindt plaats op vrijdag 14 september a.s. om 11.00 uur. Graag nodig ik u uit tot het bijwonen van deze bijeenkomst. Na een kort welkomstwoord en een toelichting door de samenstellers van de tentoonstelling, kunt u op eigen gelegenheid de expositie bezichtigen.

Gelijktijdig met De Wereld van Bosch is in de bovenzalen de tentoonstelling: Foei Teufel. Schilderijen en beelden in de geest van Bosch te zien van de Brabantse kunstenaars Pieter Kusters (Boxmeer 1958). Kusters is ook een van de deelnemers aan de manifestatie 'Floating Time 2001', parallel georganiseerd door Museum Het Kruithuis in 's-Hertogenbosch.

Graag ontvangen wij u op de voorbezichtiging van deze beide tentoonstellingen. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons voor 7 september per e-mail te berichten als u aanwezig wilt zijn bij deze voorbezichtiging?

Met vriendelijke groet,
Jan van Laarhoven
directeur

Het kan zijn dat u dit bericht ook al per post heeft ontvangen. Wij verontschuldigen ons voor eventueel ongemak.

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004, 5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808 / fax. 073-6877899

Deel: ' Expositie 'De Wereld van Bosch' in Noordbrabants Museum '
Lees ook