Openbare Bibliotheek Oss

29 januari 2003

Expositie Digitale kunst in Bibliotheek Oss

Grafisch vormgever Henk van den Bergh exposeert van 28 januari tot en met 22 februari 2003 op de begane grond in de Bibliotheek Oss aan de Raadhuislaan.
De expositie bestaat uit fotobewerkingen, die tot surrealistische en abstracte resultaten leiden. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens openingsuren.

Door zijn aanleg voor tekenen, schilderen en fotografie kwam Henk van den Berg uit Oss in het grafische beroep terecht. Sinds 1976 is hij werkzaam als grafisch vormgever. Na ervaring te hebben opgedaan bij vier reclame-adviesbureaus startte hij in 1991 onder de naam Henk van den Berg Creatieve Communicatie als zelfstandig ondernemer.

In de zomer van 2001 ontstond het idee om eigengemaakte fotos op de computer te bewerken. En dat op een dusdanige manier dat er soms surrealistische tot abstracte afbeeldingen ontstaan. Elke foto kan weer anders uitvallen na de bewerking. Van tevoren heb je nog geen idee hoe het eindresultaat wordt. Net als bij tekenen en schilderen ontstaat tijdens het stapsgewijze proces het beeld. Zo is in de loop van de tijd een kleine collectie van werken ontstaan die Henk van den Berg met zijn pseudoniem Havan Denbé signeert.
De collectie werken bestaat o.a. uit enkele vierluiken met portretten, bloemen, een Frans lavendelveld, zonnebloemen, olijfbomen, muziekinstrumenten en Osse stadsgezichten.

Deel: ' Expositie Digitale kunst in Bibliotheek Oss '
Lees ook