Gemeente Ede

Expositie Edese architecten in Stadskantoor De Doelen

Op 1 september wordt in Stadskantoor De Doelen de expositie over moderne architectuur `Ede Eigentijds, architectuur van 1990 tot hEDEn', uitgebreid. De extra aandacht gaat naar de architecten die in Ede gevestigd zijn: wie zijn ze en wat bouwen ze, zowel in Ede als daarbuiten.

De uitbreiding van de expositie valt samen met de open dag van de gemeente Ede. Naast de openstelling van de heringerichte afdeling Burgerzaken zijn er tal van activiteiten op het Raadhuisplein, waaronder een uitgebreid architectenspreekuur en een architectuurwedstrijd voor kinderen. De jury wordt gevormd door wethouder Rob Spiegelenberg, directeur van de sector Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer Henk de Graaf, een lid van de welstandscommissie en twee architecten. De jury zal om 16.00 uur de ontwerpen beoordelen. Burgemeester Blanken verzorgt om 16.30 uur op het podium de prijsuitreiking.

De aanvulling van de expositie Ede Eigentijds met de werken van Edese architecten laat een beeld zien van de verrichtingen van deze architecten zowel binnen als buiten Ede. De expositie bestaat uit fotomateriaal, tekeningen en maquettes van twee projecten per architect.

De tentoonstelling geeft daarmee een goed beeld van de activiteiten van Ede op het gebied van locale en nationale architectuur: van woningbouw tot kantoorbouw, van unieke ontwerpen tot de inspanningen op het gebied van grote nieuwbouwprojecten, van supermarkt tot grafische industrie.

Op de open dag op 1 september is het Wooninfo-centrum geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Er is een uitgebreid architectenspreekuur met vier architecten waar mensen terechtkunnen voor een eerste advies voor bouwplannen.

Ook heeft de gemeente een architectuurroute uitgezet. De route voert de toeschouwer door diverse wijken van Ede en Bennekom, en geeft de grote variatie in bouwen treffend weer. Een boekje met daarin 40 eigentijdse gebouwen in de gemeente is voor fl. 7,50 verkrijgbaar bij de receptie van de Doelen en de VVV-kantoren in Ede en Bennekom.

De tentoonstelling over hedendaagse architectuur is de zesde expositie in Stadskantoor De Doelen, en loopt tot midden november.

Openingstijden: maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 te Ede. De toegang is gratis.Ede, 30 augustus 2001

Deel: ' Expositie Edese architecten in Stadskantoor De Doelen '
Lees ook