Expositie Houtkunst & Houtdesign 2012


Een expositie van, voor en door mensen die houden van hout!

Bellingwolde, 20120310 -- Expositie Houtkunst & Houtdesign 2012 in Bellingwolde Bij Meubelatelier Allerhanden aan de Hoofdweg 148 in Bellingwolde gaat op zondag 4 maart voor de negende keer de expositie Houtkunst & Houtdesign van start. Tijdens deze tentoonstelling, die tot en met 29 april duurt, zijn werken te bewonderen van een zestal houtvormgevers. De organisatie is in handen van meubelontwerper/vervaardiger Wim Mulder. De entree van Houtkunst & Houtdesign is gratis. Houtkunst & Houtdesign is een expositie van, voor en door mensen die houden van hout! De deelnemende kunstenaars zijn vernieuwende en inspirerende houtvormgevers met zeer uiteenlopende ideeën en producten.

Deelnemers

Een van de deelnemers is  Hanneke Klein – Wassink uit Enschede. Zij vervaardigt lyrische schilderijen over geheimzinnige bossen en raadselachtige oerwouden. Ze doet haar inspiratie op tijdens wandelingen door de natuur. Tijdens haar wandelingen maakt ze foto’s van bijzondere plekken. Het gaat haar dan vooral om de kleur en de sfeer. Het beeld van een gemaakte foto laat ze thuis gekomen op zich inwerken en begint daarna te schilderen wat ze daar zag, zonder verder nog gebruik te maken van de foto. Zo ontstaan haar landschappen en boomschilderijen.

Voor wie van houtsculpturen houdt, is het werk van Liesbeth Topper uit Groningen Stad een aanrader. Zij laat in haar werk op verrassende wijze hout en keramiek “elkaar ontmoeten”. Alles speelt zich af om en in het hoofd van de mens. Begin en beginsel, ziel en bewustzijn, lichaam en geest, emoties en brein, verbeelding, herinnering, zingeving en zo meer, vormen de complexe wirwar van processen, bespiegelingen en hersenspinsels in het menselijk brein, die Liesbeth zo fascineren en inspireren. Ze geeft dit alles vorm door fragmenten van het menselijk hoofd te gebruiken.

Pim van der Heijden is meubelmaker. Met zijn eenmansbedrijf “Pim Soft Design” is hij gespecialiseerd in het ontwerpen en het op ambachtelijke wijze maken van houten meubelen. Hij werkt vooral met hout dat hij verkrijgt via kapvergunning of vanuit sloophout. Meestal verwerkt hij het hout “van boom tot meubel”. In nauw overleg met zijn opdrachtgever ontstaan de prachtigste meubelen.

Julië Fichter (1907-2003) heeft tijdens haar leven houtpastels gemaakt. Het is een techniek die volkomen in harmonie is met de structuur die al in het hout aanwezig is. Julië werkte op een gewone houten plank van berken-, eiken- of populierenhout. Anouchka Beusekamp geeft zaterdagmiddag 31 maart een workshop met de techniek van Julië Fichter. Informatie over de workshop en inschrijving zie onze website.

De grote passie van Wim Mulder is werken met hout. Dat doet hij al 30 jaar. Enerzijds houdt hij ervan te werken vanuit strakke en sobere vormgeving, (less is more) anderzijds werkt hij vanuit door de natuur voorgevormde contouren. Bij hem gaan vorm en functie hand in hand. Hij werkt zowel in opdracht van particulieren, als volgens eigen ontwerp. Op vrijdagmiddag 6 en zaterdagmiddag 7 april geeft Wim een workshop relikastje maken. Onder zijn leiding maakt elke deelnemer een persoonlijk miniatuur kastje van hout voor het bewaren van een dierbaar symbool. Kijk voor informatie en inschrijving op onze website.

Hans Nijmeijer kapt,zaagt en bewerkt bomen, boomstammen en boomstronken, ook in opdracht bij u thuis op locatie in uw tuin. Verder maakt hij organisch gevormde meubelen, grafmonumenten, totempalen en speelobjecten.

Kom in maart en april genieten van de schoonheid van hout bij Meubelatelier Allerhanden.

Openingstijden: iedere zondag in maart en april en op Paasmaandag 9 april van 13.00 tot 17.00 uur. Tevens is de expositie geopend op 17, 18, 24, en 25 maart. Tijdens deze data maakt de expositie deel uit van de Tweekarspelen Kunst Route en zijn de openingstijden verruimd van 12.00 tot 18.00 uur.

De folder van Houtkunst & Houtdesign 2012 is te verkrijgen bij diverse VVV’s en in de meeste bibliotheken van Groningen, Friesland en Drenthe, of via de website www.allerhanden.eu/exposities.html

Plaats: Hoofdweg 148 Bellingwolde

Datum: alle zondagen in maart en april en op 2e Paasdag van 13:00-17:00uur. Tijdens de Tweekarspelen Kunst Route op za 17 en 24 maart en op zo 24 en 25 maart van 12:00-18:00uur


Deel: ' Expositie Houtkunst & Houtdesign 2012 '
Lees ook