Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten


01-05-2002
Expositie Maya Beek in gemeentehuis

Vanaf 7 mei tot en met 14 juni 2002 is in de hal en leeszaal van het gemeentehuis werk te bezichtigen van Maya Beek uit Wageningen. De expositie bestaat uit schilderijen en een aantal beeldjes van klei en speksteen.

Maya Beek (1947) schildert en tekent al sinds haar jeugd. In de loop der jaren heeft Maya vele cursussen gevolgd, onder andere bij cartoonist Markus en fijnschilder Eduard Friezer in Grou. Ook heeft zij driedimensionale studies gemaakt van figuratieve en abstracte beelden.

Inmiddels heeft Maya een zeer eigen stijl ontwikkeld, die gebaseerd is op oorspronkelijke, landschappelijke beelden en / of symbolieken, gekoppeld aan haar positieve levensopvatting. In haar huidige werk gebruikt Maya gemengde technieken, die haar optimaal de mogelijkheid geven haar opvatting te verbeelden. Naast schilderijen is tijdens de expositie ook een aantal beeldjes te bezichtigen. Maya heeft eerder geëxposeerd in onder andere kunstkamer 'De Twee Zielen' in Kollum en galerie De Vuursteen in Uden. Binnenkort heeft ze ook een expositie in Denemarken.

De expositie van Maya Beek is te bezichtigen in de hal en de leeszaal van het gemeentehuis (Stationsstraat 18 in Buitenpost). Belangstel-len-den zijn van harte welkom op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 13.15 - 16.00 uur (donder-dag tot 18.00 uur en vrijdagmiddag gesloten).

Deel: ' Expositie Maya Beek in gemeentehuis Achtkarspelen '
Lees ook