Gemeente Zoetermeer

Expositie in twee wijkposten

Snoeien in de winter

In de winter is het tijd voor het snoeien van heesters en laagblijvende bodembedekkers en het dunnen en rooien van bomen. In de wijkposten Noordhove/Seghwaert en Rokkeveen is op dit moment over dit onderwerp een kleine expositie te zien.

Zoetermeer is een groene stad, een stad tussen de parken. Groen zorgt voor leefbaarheid in de stad. Maar omdat bomen en struiken steeds groter worden, kan groen ook overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld als bomen en struiken het licht in de huizen en tuinen wegnemen. Of als overhangend groen onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties voor het verkeer oplevert. En als dichte bosjes mensen een onveilig gevoel geven. Laagblijvende heesters worden één keer per drie jaar gesnoeid. Plantvakken worden na enkele jaren gedund, onder andere omdat de struiken te dicht op elkaar staan of te hoog worden. De heesters en het groen in de plantvakken lopen in het voorjaar weer uit en vormen nieuwe takken.

Adressen
Als u meer wilt weten over het snoeien en dunnen in uw wijk, kunt u altijd terecht bij uw wijkpost. Voor de expositie 'snoeien in de winter' zijn de adressen:
Wijkpost Seghwaert/Noordhove, Meeuwenveld 3 (in de bibliotheek in het winkelcentrum Leidsewallen);
Wijkpost Rokkeveen, Nathaliegang 81 (eveneens in de bibliotheek).

Gemeente Zoetermeer © januari 1999

Last update: 20 januari 1999 (14:57)

Deel: ' Expositie over snoeien in winter in Zoetermeerse wijkposten '
Lees ook