Expositie schilderijen Lenny Engelhart in de steenfabriek 7 in Gilze


Gilze, 20090422 -- In de steenfabriek in Gilze houdt Lenny Engelhart van 4 april 2009 tot 16 mei 2009 haar eerste expositie van schilderijen. Engelhart schildert in perspectief, abstract en figuratief, met olie-verf, airbrush en pastelkrijt. Haar tekeningen en schilderijen in diepe warme en heldere, levendige tinten vullen als een regenboog van kleuren de ruimte waar ze hangen. Bezoekers kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee met een koekje stillevens bewonderen en vele andere onderwerpen. De expositie wordt gesponsord door mondhygienepraktijk a.g. van der Horst.

Lenny Engelhart is geboren en getogen op Aruba. Mulo met succes afgerond en ook haar verpleegsteropleiding. Daarna besloot zij naar Nederland te gaan voor verdere studie voor haar zelf en haar twee lieve dochters. Behalve haar gezin en werk, dat zij altijd met hart en ziel deed omdat zij altijd klaar staat voor de medemens, had zij ook enkele hobby's. Ze houdt van muziek en dansen en bowlen en golf, waarmee zij verschillende trofeen in de wacht sleepte. Maar haar liefste hobby was en is nog steeds schilderen en tekenen. Elke keer greep ze naar een kwast en pallet en zo heeft zij heel veel tekeningen en schilderijen geproduceerd, waarvan enkele te zien zijn op deze expositie. Maar soms gebeuren er dingen die in een klap alles kan veranderen in iemands leven. Zo was zij betrokken bij een auto-ongeluk waarbij ze zwaar gewond raakte. Gelukkig is zij redelijk hersteld van de verwondingen, maar een chronische whiplash heeft ze er helaas wel aan overgehouden. Ze bleef echter niet zeuren en bij de pakken neerzitten. Werken kon niet meer na bijna 25 dienstjaren, van haar sportactiviteiten kwam ook niets meer terecht, dus zette zij alles op haar hobby schilderen en tekenen.

De schilderijen van Elaine Engelhart

Als een draad vol kleuren loopt het werken met olie-verf en airbrush en pastelkrijt, al (30 ) dertig jaren door het leven van deze Arubaanse kunstenares, die ruim negentien jaar in Nederland woont en werkte. Het intuitief omzetten van gevoelens en gevoel-associaties in kleuren en vormen is echt iets aparts bij haar, het is echt werken vanuit "de bron". Haar tekeningen en schilderijen in diepe warme en heldere, levendige tinten vullen als een regenboog van kleuren de ruimte waar ze hangen. Schilderijen zoals abstract en perspectief, stillevens en nog veel en veel meer. Kortom: de innerlijke levensweg is omgezet in persoonlijke inspirerende en tevens universele kunstwerken. Wie ook een persoonlijk schilderij wil laten schilderen hoeft alleen maar een afspraak te maken. Alle Engelhartjes zijn exclusief er is maar een van, er wordt nooit twee keer het zelfde geschilderd. Dat maak de Engelhartjes zo uniek.

Er is thee en koffie en een hapje beschikbaar voor de bezoekers.

We zijn ook open volgens afspraak; bel of mail gerust.


Deel: ' Expositie schilderijen Lenny Engelhart in de steenfabriek 7 in Gilze '
Lees ook