Gemeente Nijmegen


Vliegensvlug de Waal over

Maandag 10 januari a.s. om 16.00 uur zal wethouder Jacques Thielen de expositie 'Vliegensvlug de Waal over' officieel openen in het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis.Op de expositie is naast informatie over de nieuwe fietsverbinding over de Waal een maquette te zien van de spoorbrug met de nieuwe fietsbrug. De maquette, -die een afmeting heeft van 10 x 1 meter-, is gemaakt door modelspoorvereniging Railgroep Maasbuurtspoor. De expositie over de nieuwe fietsbrug is nog tot en met 29 januari 2000 te zien in het Open Huis.

Medio 2000 starten de werkzaamheden voor de fietsbrug die aan de bestaande spoorbrug komt. De fietsbrug wordt ongeveer 650 meter lang en 6,5 meter breed. Naast een fietspad in twee richtingen van 4,5 meter komt er een voetpad van 2 meter breed. De brug maakt onderdeel uit van een snelle fietsverbinding tussen de Waalsprong, het centrum en het station, maar ook met de Graafseweg, St. Annastraat en Nijmegen West. Aan de noordkant sluit de route aan op het fietspadennetwerk in het Waalspronggebied.
De aansluitingen van de fietsbrug komen bij de Hezelpoort, de Waalkade en op de Waaldijk. De hele fietsroute wordt in verschillende fasen aangelegd. In de zomer van 2001 wordt het gedeelte tussen de Hezelpoort en de Lentse lus in gebruik genomen. Daarna wordt de route verder doorgetrokken naar het Centraal Station en het centrumgebied van de Waalsprong.

De expositie "Vliegensvlug de Waal over" in het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis is te bezichtigen van 4 t/m 29 januari
2000 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot
16.00 uur.

Zoekwoorden:

Deel: ' Expositie Vliegensvlug de Waal over '
Lees ook