Extensis lanceert nieuwe Universal Type Server 3 voor end-to-end Font Compliance Management

Toonaangevende fontserver vermindert compliance-risico's en levert nieuwe creatieve hulpmiddelen voor lettertypen aan gebruikers

NORTHAMPTON, Engeland--(BUSINESS WIRE)-- 20110607 --

Extensis®, een divisie van Celartem Inc., heeft vandaag de release aangekondigd van haar nieuwste fontserver-upgrade, Universal Type Server® 3. Deze nieuwe release is vandaag beschikbaar en stelt bedrijven in staat het gebruik van lettertypen te bewaken en bedrijfsmiddelen te beschermen tegen misbruik en licentieschending.

“Fontlicenties zijn zeer vergelijkbaar met softwarelicenties en als gevolg hiervan zijn er kostbare juridische gevolgen voor bedrijven die de licenties niet goed beheren,” aldus Chris Meyer, Sr. Product Manager voor Font Management. “Extensis Universal Type Server 3 zorgt ervoor dat bedrijven worden beschermd tegen compliance-kwesties in verband met lettertypen. Daarnaast is het eenvoudig te implementeren en te beheren, en vormt het geen belemmering voor het creatieve proces.”

Productkenmerken:

  • Rapportage over het gebruik van lettertypen: bekijk het aantal zetels in gebruik voor elk lettertype op een gegeven moment, en exporteer de gegevens.
  • Fontlicentiehandhaving: houd licentiegegevens bij en beperk de toegang tot elk lettertype tot elk gewenst gebruiksniveau.
  • Naadloze server failover: blijf werken zelfs in gevallen waarin katastrofische gebeurtenissen de toegang tot uw primaire Universal Type Server belemmeren.
  • Robuuste creatieve hulpmiddelen voor klanten: ‘zoek vergelijkbare’ lettertypen, exporteerbare previews en automatische activering binnen Adobe®CS-toepassingen, waaronder InCopy en Photoshop.
  • Nieuwe Adobe® InCopy®-ondersteuning: redactionele gebruikers hebben nu toegang tot nauwkeurige automatische activering van lettertypen door middel van plug-ins voor Adobe InCopy CS4 en CS5.

Prijs en beschikbaarheid:

Universal Type Server 3 is per direct verkrijgbaar in 3 versies: Lite, Professional en Enterprise. Upgrades van Universal Type Server Professional 2 tot Universal Type Server Professional 3, met inbegrip van client upgrades, zullen gratis beschikbaar zijn voor bestaande Universal Type Server Professional-klanten op grond van een actuele jaarlijkse service-overeenkomst (Annual Service Agreement, ASA). Universal Type Server Lite heeft een geschatte verkoopprijs van US $1395, met een upgrade-prijs van $698 dollar US. Prijsstelling voor de edities Professional en Enterprise is verkrijgbaar bij Extensis corporate sales.

Universal Type Server is beschikbaar in het Engels, Frans en Duits.

Ga voor meer informatie over Universal Type Server 3 naar https://www.typeserver.com

Word lid van de Extensis-gemeenschap:

Over Universal Type Server

Als de ontwikkelaar van de oorspronkelijke lettertypeserver op de markt is Extensis de technologie reeds meer dan een decennium aan het perfectioneren. Veel bedrijven realiseren zich niet dat fontlicentieovereenkomsten net zo strikt zijn als softwarelicentieovereenkomsten en dat er aanzienlijke juridische gevolgen zijn in geval van misbruik. Bedrijven met een hoge zichtbaarheid op het gebied van entertainment tot de publicatiesector, zijn aangeklaagd wegens kwesties in verband met de overtreding van lettertypen. Bedrijven over de hele wereld - in industrieën op het gebied van publicatie tot retail - vertrouwen op Extensis Font Server-technologieën om hun lettertypebibliotheken veilig te beheren.

Over Extensis

Extensis® is een toonaangevende ontwikkelaar van software en diensten voor creatieve vakmensen en werkgroepen. Haar oplossingen stroomlijnen workflows, beheren op veilige wijze digitale middelen en lettertypen en controleren bedrijfstypografische branding. Gebruikt door honderden Fortune 5000 bedrijven, omvatten de onderscheiden producten van Extensis voor server, bureaublad en webservice o.a.: Portfolio Server® voor beheer van digitale middelen; Universal Type Server® voor op de server gebaseerd lettertypemanagement; Suitcase Fusion® voor lettertypemanagement voor de individuele gebruiker; en de WebINK® web-lettertypehuurservice. Extensis is in 1993 opgericht en heeft kantoren in Portland, Oregon, en in het Verenigd Koninkrijk. Extensis is een volledige dochtermaatschappij van Celartem Technology Inc. (JASDAQ Exchange: 4330). Ga voor aanvullende informatie naar www.extensis.com.

Over Celartem

Celartem Technology, Inc. ontwikkelt en verkoopt de beste software en diensten voor hun markten, die gaan van digitale content tot energiebeheer. Celartem Technology is gevestigd in Tokio, Japan, maar heeft ook vestigingen in New York, Beijing, het Verenigd Koninkrijk, Portland (VS) en Seattle (VS). Celartem Technology, Inc. is genoteerd aan de Japanse JASDAQ Exchange (4330) en is een nieuw lid van de J-STOCK-index. Ga voor meer informatie naar https://en.celartem.com/.

Copyright © 2010 van Extensis, een divisie van Celartem Inc., EXTENSIS, PORTFOLIO SERVER en NETPUBLISH zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Extensis in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en/of andere landen. Deze lijst van handelsmerken is niet uitputtend. Andere hierin vermelde handelsmerken, gedeponeerde handelsmerken, productnamen, bedrijfsnamen, merken en namen van diensten zijn eigendom van Extensis of andere respectievelijke eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Extensis
Richard Bamford
European Business Director
+44 (0)1604 654270

rbambford@extensis.co.uk

Deel: ' Extensis lanceert nieuwe UTS 3 voor Font Compliance Management '
Lees ook