Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
23 mei 2002

Extra lange verjaardag efteling op 1 juni

Officieel bestaat de Efteling op 31 mei 50 jaar, maar voor de bezoekers viert de Efteling haar gouden feest op zaterdag 1 juni. En .... wie jarig is, trakteert. Het jarige attractiepark trakteert haar bezoekers deze dag op een lange openstelling tot 22.00 uur, extra feestelijk entertainment en leuke verrassingen voor vroege en late bezoekers.

Op 1 juni gonst het park een compleet etmaal van de festiviteiten. Op deze dag kan de bezoeker van 10.00 tot 22.00 uur genieten in de Wereld vol Wonderen. De eerste gasten van het verjaardagsfeest wacht bij binnenkomst direct een verrassing. Zij worden op de Efteling Brink met gebak onthaald. Pardoes en Pardijntje openen om exact 10.00 uur de poorten van het park en dan kan het verjaardagsfeest beginnen. In de vier Rijken wachten de attracties die de afgelopen 50 jaar een speciaal plaatsje in het park maar vooral in de harten van intussen 77 miljoen mensen hebben gekregen. Op veel punten zijn tekstborden geplaatst die leuke wetenswaardigheden prijsgeven uit de afgelopen halve eeuw.

Entertainment staat deze dag bovenaan het feestmenu. Het is de Efteling gelukt om acts, die in de afgelopen jaren in het park te zien waren, voor dit verjaardagsfeest naar Kaatsheuvel te halen. Vanaf 16.00 uur kunt u deze straattheaters acts en swingende muziekgroepen weer overal in het park aantreffen. U kunt opnieuw oog in oog staan met het 'Levend Schilderij', de 'Ganzenfanfare', steltlopende kelners en kamelen, 'Cirque Colorique', clowns en andere circusartiesten, en nog veel andere acts. Ook kunt u genieten van verschillende soorten muziek. In het Ruigrijk is er rock 'n roll, in het Anderrijk Caribische, Mexicaanse en Tiroler muziek, in het Reizenrijk jazz en in het Marerijk klinkt er nostalgische muziek. Alle artiesten nemen van 21.30 tot 22.00 uur feestelijk afscheid van de verjaardagsgasten. Over de gehele lengte van de Pardoes Promenade zullen zij acte de prsence geven om iedereen uit te zwaaien. Dit feestelijke entertainment komt bovenop het reguliere programma. In het Sprookjesbos zal 3 keer 'het Sprookjesfeest' opgevoerd worden en in het nieuwe Efteling Theater zal deze dag maar liefst 5 keer de Wonderlijke Efteling Show te zien zijn. Om 19.00 uur treden Hans Klok en de sprookjesfiguren aan voor een extra voorstelling. Het feest is niet compleet zonder De Enige Echte Efteling Fanfare. Ook zij zullen van begin tot eind van de partij zijn.

Bezoekers die vanaf 14.00 uur het park willen betreden om te genieten van het bruisende entertainmentprogramma wacht een aangename verrassing. In plaats van 21 betalen zij aan de kassa van de Efteling maar 16,50 per persoon.

Deel: ' Extra lange verjaardag Efteling '
Lees ook