VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
https://www.musicals.nl

Extra voorstelling Lied in de Schemering in Rotterdam

Op zondag 28 en maandag 29 april is het toneelstuk Lied in de Schemering te zien in de Rotterdamse Schouwburg. De publieke belangstelling voor dit toneelstuk van Noël Coward met in de hoofdrollen Willem Nijholt, Anne-Wil Blankers en Pleuni Touw, is zo groot dat besloten is tot een extra voorstelling op woensdag 12 juni in de Rotterdamse Schouwburg.

Het stuk dat vertaald werd door Willem Nijholt en geregisseerd door Ton Lutz ontving afgelopen januari juichende recensies. NRC Handelsblad kopte: 'Komedie Coward op fenomenaal hoog niveau.' Het Parool schreef: '...je zult je geen betere uitvoering van deze Coward kunnen indenken.' Algemeen Dagblad vond Lied in de Schemering een '...briljante vertolking...' De Telegraaf tenslotte: 'Messcherp toptrio in fraaie Coward.' Onlangs werd Lied in de Schemering genomineerd voor de NRC Publieksprijs.

Lied in de Schemering is het verhaal van de alom gerespecteerde schrijver Sir Hugo Latymer (Willem Nijholt) die met zijn vrouw (Anne-Wil Blankers) in een privé-suite van een hotel in Lausanne-Ochy verblijft. Het bezoek van zijn vroegere geliefde Carlotta (Pleuni Touw) heeft drastische gevolgen: door haar voorgenomen medewerking aan een biografie van de schrijver, dreigt ook Latymers met zorg bedekte homoseksuele verleden naar buiten te komen. Het publiek is er getuige van hoe Sir Hugo op latere leeftijd alsnog zijn ware identiteit, die hij om diverse redenen voor anderen verborgen heeft gehouden, prijs moeten geven.

Voor informatie en reserveringen: De Nationale Theaterkassa
0900-9203(0,40 pm) of de AUB Uitlijn 0900-0191 (0,40 pm). Lied in de Schemering zal tot en met 13 juni in 62 theaters in Nederland te zien zijn.

Zoekwoorden:

Deel: ' Extra voorstelling Lied in de Schemering in Rotterdam '
Lees ook