Rotterdam, 28 augustus 2001

PERSBERICHT

EXTRATAINMENT CEO CURT ROTH SPREEKT OP MOBILE MULTIMEDIA MESSAGING ROME

ExtraTainment CEO Curt Roth spreekt op het Mobile Multimedia Messaging congres op dinsdag 18 september 2001 in het Cavalieri Hotel in Rome, Italië.

Zijn presentatie vindt plaats om 16.10 uur op de tweede dag van het congres en zijn presentatie is getiteld: "Effectively Providing Innovative Content Using Multimedia Messaging". Onder andere komt aan bod hoe multimedia content afwijkt van tekstberichten en mobiele e-mail en hoe groot de invloed van het netwerk zal zijn op berichten en content.

Mobile Multimedia Messaging omvat het verzenden en ontvangen van alle soorten informatie via mobiele telefoons, waaronder plaatjes en animatie. Door deze technologie zijn de telefoons te gebruiken voor veel meer dan alleen tekst en spraak, waardoor de mogelijkheid van mobiel internet werkelijkheid wordt.

Het congres wordt gehouden op maandag 17 en dinsdag 18 september 2001 in het Cavalieri Hotel in Rome. Naast ExtraTainment zullen ondermeer Nokia, Motorola en Siemens op het congres spreken. Mobile Multimedia Messaging wordt georganiseerd door IBC, Londen. Voor meer informatie, zie: www.ibctelecoms.com/mmm

ExtraTainment wordt wereldwijd gezien als één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van creëren en leveren van mobiele multimedia content. ExtraTainment biedt streaming, narrow bandwidth entertainment content zoals cartoons, animaties en games voor de mobiele markt via SMS, WAP, 3G (UMTS; Universal Mobile Telecommunications System), Pocket PC's en Internet. Dankzij de narrow bandwidth multimedia content van ExtraTainment kunnen mobiele netwerken nu al multimedia content aanbieden over het huidige netwerk zonder de aanwezigheid van een broadband infrastructuur zoals 3G. De cartoons van ExtraTainment kunnen bekeken worden via lage- en medium snelheid GSM en GPRS netwerken, waardoor men een 3G ervaring krijgt over een 2G netwerk. De content is voor een jong publiek, is niet gebonden aan taal en cultuur en leent zich daardoor bij uitstek voor de internationale markt. ExtraTainment levert ook content gericht voor de locale markt in Europa, Azië en Australië.

ExtraTainment is genomineerd voor de BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) Interactive Entertainment Award. Het is de winnaar van de Cool Site of the Month Award en is genomineerd voor de Cool Site of the Year Award.

Meer informatie over ExtraTainment is te vinden: Internet corporate http://www.extratainment.com Internet entertainment http://www.extratainment.com/cartoonmayhem.html WAP phones www.waptoons.com Pocket PC's http://www.pockettainment.com


Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Mijke Niks, manager public relations, via telefoonnummer 010 4390200, fax 010 4390210 of e-mail mijke.niks@extratainment.com.

Voor beeldmateriaal en downloads van ExtraTainment cartoons, logos en banners kunt u terecht op: http://www.extratainment.com/media_press.htm

Deel: ' Extratainment CEO spreekt op mobile Multimedia Messaging '
Lees ook