Extreme Sports Channel nu ook in Duitsland te ontvangen

Amsterdam, 21 februari 2000

Extreme Sports Channel, het nieuwe kanaal voor avontuurlijke sporten, is nu ook via het digitale kabelnetwerk in Duitsland te ontvangen. UPCtv maakte vandaag bekend dat Extreme Sports Channel wordt aangeboden door MSG MediaServices GmbH, een full-service-provider voor digitale diensten en onafhankelijke dienstverlener van het platform voor digitale televisie in het kabelnetwerk. MSG is een volledige dochteronderneming van Deutsche Telekom.

Het kanaal maakt deel uit van het aanbod van MSG aan digitale kanalen dat onder de overkoepelende naam MediaVision met veel succes afgelopen herfst is gelanceerd. MediaVision is een platform voor een breed aanbod aan doelgroepgerichte programmas en wordt exclusief via de digitale kabel in Duitsland aangeboden. Extreme Sports Channel zal een onderdeel van het VisionSelect pakket vormen.

Extreme Sports Channel - een joint venture tussen UPCtv and X-Dream International  is het eerste kanaal ter wereld dat zich richt op avontuurlijke sporten en lifestyle. 24 uur per dag wordt er non stop actie geboden, van snowboarden tot golfsurfen, van inline skaten tot mountainbiken.

Hiermee wordt UPCtvs beleid verder gecontinueerd om zijn nieuwe kanalen ook aan niet-UPC netwerken aan te bieden. Stephen Cohen, Chief Operating Officer van UPCtv, zei: We zijn erg blij dat dat Extreme Sports Channel nu ook in Duitsland te ontvangen is en ik ben ervan overtuigd dat het MediaVision pakket een uitstekend platform is om dit spannende sport- en lifestyle kanaal op de Duitse markt te introduceren.

Alistair Gosling, Managing Director van X-Dream International, zei: We zijn gelukkig dat Duitse fans nu het beste van het beste uit de wereld van extreme sporten kunnen zien.

Extreme Sports Channel werd in Nederland in mei 1999 door UPC in Amsterdam gelanceerd en staat nu in totaal aan 4.5 million kabelabonnees in Nederland, Sweden en Noorwegen ter beschikking als ook aan digitale kabelabonnees van Deutsche Telekom in Duitsland. Het kanaal zal naar verwachting binnen een aantal weken ook in België, Oostenrijk en Roemenië aangeboden worden.

About UPCtv

UPCtv, gevestigd in Amsterdam, is de ontwikkelings-, marketing- en distributietak voor nieuwe televisiekanalen van UPC, United Pan-Europe Communications, een van de toonaangevende breedband communicatiebedrijven in Europa. Het algemene concept van UPCtv bestaat uit het opzetten van hoogwaardige themakanalen die aan UPC en niet-UPC kabelmaatschappijen in heel Europa worden aangeboden. UPCtv ontwikkelt kabelvriendelijke kanalen zodat kabelbedrijven in Europa hun abonnees tegen een redelijke prijs meer keuze kunnen bieden met kwalitatief hoogwaardige televisiekanalen.

In 1999 heeft UPCtv vanuit Nederland zes nieuwe kanalen gelanceerd die in een aantal Europese landen aangeboden worden, Extreme Sports Channel (een joint venture met X-Dream International), Film1, Club, Sport1, Avante and Reality TV (een joint venture met Zone Vision). In 2000 zullen meer kanalen volgen.

Over UPC

UPC, gevestigd in Amsterdam, is een van de meest innovatieve breedbandcommunicatie ondernemingen in Europa en is eigenaar van en exploiteert de grootste pan-Europese groep van breedband communicatienetwerken. UPC biedt kabeltelevisie-, telefonie-, highspeed Internettoegang en programmadiensten aan in 12 landen in Europa en in Israël. Op 31 december 1999 had UPC een bereik van ongeveer 9,2 miljoen huishoudens met meer dan 6,0 miljoen basiskabelabonnees. Bovendien had UPC 207.200 particuliere en 22.400 zakelijke telefoonlijnen als ook 117.400 particuliere en 3.700 zakelijke Internet abonnees. UPC is een geconsolideerde dochteronderneming van het in Denver gevestigde UnitedGlobalCom Inc. (Nasdaq: UCOMA). Microsoft heeft een belang van ongeveer 7 % in UPC.

Over X-Dream International

X-Dream International is in 1995 opgezet met het doel om hoogwaardige programmas over extreme sporten aan televisiestations in de hele wereld te leveren. Tegenwoordig concentreert X-Dream zich vooral op de productie, distributie en marketing van sport- and avontuurreisprogrammas voor de televisie-industrie en op de lancering van de Extreme Sports Channel. X-Dream International onderzoekt, analyseert, plant en ontwikkelt productieprojecten in samenwerking met onafhankelijke producers en televisiezenders.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

Natalie Eckelkamp, Press & PR manager UPCtv, tel: +31-20-7788831 of +31-6-20015022, e-mail: neckelkamp@upc.nl

of:

Herald Communications, Stephanie Montag/Judith Huss, Tel: +49-89- 230 31 665, email: s.montag@herald.cube.net

.

Deel: ' Extreme Sports Channel nu ook in Duitsland te ontvangen '
Lees ook