Endemol Entertainment

Gezamenlijk persbericht

EYEWORKS EN ENDEMOL KIEZEN VOOR SAMENWERKING

Amsterdam/ Hilversum - 17 maart 2002

Van de President van de Rechtbank in Amsterdam wordt niet langer een uitspraak verwacht in het kort geding dat TV-producent Eyeworks vorige week aanspande tegen branchegenoten NL Film & TV en Endemol. Gesprekken die de afgelopen dagen zijn gevoerd tussen bestuurders van Endemol en Eyeworks hebben de lucht geklaard, met als gevolg dat het kort geding wordt ingetrokken.

Eyeworks en Endemol zullen ieder voor zich deelnemen aan de 'pitch' die de publieke omroepen van Nederland 2 (TROS, AVRO en BNN) onlangs uitschreven. Beide producenten leveren elk hun eigen uitgewerkte plan voor een dramaserie die vanaf januari 2004 op Nederland 2 in het weekend kan worden uitgezonden. Eyeworks en Endemol hebben daar, net als de andere deelnemers aan de 'pitch', tot en met 31 maart a.s. de tijd voor. Als Eyeworks de productie-opdracht mocht binnenhalen, treedt Endemol op als co-producent. Wint Endemol, dan is Eyeworks co-producent. NL Film & TV - het bedrijf van Johan Nijenhuis en Alain de Levita - gaf vorige week in de rechtszaal al te kennen niet meer aan de wedstrijd te willen deelnemen. Endemol en Eyeworks hebben nu afgesproken dat het Endemol vrij staat NL te benaderen voor een rol in de productiefase, mocht Endemol de hoofdproducent van de serie worden.

De President van de Rechtbank stuurde er tijdens de zitting een week geleden sterk op aan dat partijen het onderling eens zouden worden. In het geval dat onverhoopt niet mocht lukken, zou hij op 20 maart a.s. uitspraak doen.


---

Deel: ' Eyeworks en Endemol kiezen voor samenwerking, kort geding afgelast '
Lees ook