---


---

F-16 vlucht verloot tijdens Megafestatie

20-07-2002

De 17-jarige VWO leerlinge Rinske de Wijk uit IJsselstein is gisteren (19 juli) op de Megafestatie in de Jaarbeurs in Utrecht de gelukkige winnares geworden van een vlucht met een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht. Voor ongeveer 6000 mensen reikte de directeur van Radio 538, Erik de Zwart, de hoofdprijs uit. De nummers twee en drie waren respectievelijk Wilco van der Bovenkamp en Leonie Hakvoort. Zij ontvingen ieder als troostprijs een fraai model van een F-16.

Om het uur vindt er op het hoofdpodium in de Megadome een hoofdsponsorblok plaats waarin het "KLu-spel" wordt gespeeld. Drie kandidaten moeten geblinddoekt in een schietstoel in het hoofd een minuut aftellen. Als ze denken een minuut te hebben afgeteld dan steekt men een bordje op. Degene die het dichtst bij de minuut is heeft een helikoptervlucht gewonnen. Dagelijks worden er via radio, TV en webpages van de partners, 538, MTV en TMF, een twintigtal helikoptervluchten weggegeven.

De luchtmacht heeft tot dusver ongeveer 20.000 kaarten ontvangen. Via de internetpages van de luchtmacht zelf, radio 538, TMF en MTV worden ook nog duizenden reacties verwacht van jongeren die geïnteresseerd zijn in een vlucht met een helikopter van de Luchtmacht. Van al deze reacties worden zo'n 5 à 6 duizend jongeren benaderd voor een follow-up-actie. Naar verwachting zullen hier enkele honderden sollicitaties uit voort komen. (foto's: Koninklijke Luchtmacht)

Ministerie van Defensie


Luchtmacht)

Deel: ' F-16 vlucht verloot tijdens Megafestatie '
Lees ook