Ingezonden persbericht

Faaam erkend als reguliere Mbo-opleiding tot professioneel filmacteur
Afscheid particuliere opleiding met filmpremière van eindexamenfilm lichting 2008

Amsterdam, donderdag 12 juni 2008 - film actors academy Amsterdam (faaam), de avondopleiding voor 'camera-acteren', is vanaf volgend seizoen officieel erkend als volwaardige en reguliere Mbo-avondopleiding, niveau 4. De tweejarige particuliere opleiding ging in 2005 van start en is opgericht door regisseur en acteur Hugo Metsers. Het samenwerkingsverband met Mediacollege Amsterdam heeft het mogelijk gemaakt om van faaam een reguliere opleiding te maken. Eerder dit jaar kondigden faaam en Mediacollege Amsterdam al aan een nieuwe, ambachtelijke voltijdse Mbo-dagopleiding tot filmacteur te starten, nu wordt daar ook nog een deeltijd Mbo-avondopleiding aan toegevoegd. De opleidingen heten respectievelijk faaam DAG en faaam AVOND.

De erkenning van faaam als volwaardige Mbo-opleiding houdt in dat de opleiding officieel erkend en gesubsidieerd wordt. "We hebben er drie jaar hard voor gewerkt en ik ben ongelooflijk trots dat faaam is erkend als reguliere Mbo-opleiding. Met deze erkenning kunnen we meer studenten uit alle lagen van de bevolking de mogelijkheid bieden de opleiding te volgen en zijn we in staat hen nog beter te begeleiden," aldus Hugo Metsers, oprichter van Stichting faaam en vanaf volgend seizoen coördinator en opleidingsadviseur bij de nieuwe reguliere opleiding.

Filmpremière eindexamenfilm 'Speeddate'
De particuliere opleiding faaam, waar jaarlijks 10 tot 15 studenten startten met het eerste jaar, heeft inmiddels twee lichtingen voortgebracht. De tweede en tevens laatste groep, lichting 2008, studeert dit jaar af en laat op maandag 16 juni zien welk acteertalent zij in huis heeft. Zeven studentes presenteren die dag in Studio K in Amsterdam de eindexamenfilm 'Speeddate': een comedy over daten met een bluesy ondertoon die zich deels afspeelt in de datingscene en deels 'achter de schermen'. Deze film, onder regie van Hugo Metsers, is mede mogelijk gemaakt door een goede en belangenloze samenwerking met de Scriptschool, TEAM facilities en vele professionals uit de filmindustrie. Een groot deel van de studenten uit de lichtingen 2005-2008 heeft, mede dankzij de opleiding, inmiddels verschillende rollen als camera-acteur in (docu)soaps, tv-series, en films.
Uitnodiging première 'Speeddate'

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de première van de eindexamenfilm 'Speeddate' op maandag 16 juni a.s. in Studio K in Amsterdam.

Programma maandag 16 juni 2008:

18:00 uur Aanvang
18:45 uur Voorfilm
19:00 uur Viewing Speeddate
20:00 uur Netwerk/ Party
23:30 uur Einde

Meldt u aan via info@faaam.nl en klik hier voor een routebeschrijving.

Over de stichting, faaam DAG en faaam AVOND
Het acteren voor de camera onderscheidt zich door een genuanceerde intimiteit, anders dan het 'theatrale acteren' in een toneelstuk. Stichting faaam (film actors academy Amsterdam) bood de eerste én enige opleiding voor camera-acteren in Nederland. Oprichter Hugo Metsers (acteur, regisseur) speelde met deze tweejarige avondopleiding sinds 2004 in op de behoefte van de filmindustrie aan een nieuw potentieel van jonge, talentvolle film- en tv-acteurs. Stichting faaam leidde jong acteertalent (16-29 jaar) met ambitie, motivatie en leergierigheid op tot professioneel film- en tv-acteur met ondernemersvermogen. Jaarlijks studeerden er bij faaam tussen de 7 en 10 studenten af. Mediacollege Amsterdam (Ma) en faaam lanceren in schooljaar van 2008-2009 twee nieuwe, ambachtelijke Mbo-opleidingen tot filmacteur: een voltijdse dagopleiding voor doelgroep 16-18 jaar (faaam DAG) en een deeltijdse avondopleiding (faaam AVOND) voor de doelgroep 19-29 jaar. De opzet en inhoud van de opleidingen blijven vergelijkbaar met de eerdere particuliere opleiding. Voor meer informatie zie www.ma-web.nl en www.faaam.nl.

- Einde persbericht -

Deel: ' Faaam erkend als reguliere Mbo-opleiding tot professioneel filmacteur '
Lees ook