Fabrieksgarantie op HDD's teruggeschroefd van 5 naar 1 jaar

Fabrikanten van hard disk drives (HDD's) schroeven massaal de garantie terug van 5 naar 1 jaar. Vanwege het kostenaspect zien de grootste fabrikanten zich helaas genoodzaakt deze maatregel te nemen. Zij constateren namelijk dat de kwaliteit van de huidige lichting HDD's snel achteruit holt. De ontwikkelingen van de afgelopen maanden in Thailand - nauwelijks of geen productie van HDD's vanwege de overstromingen eind 2011 - lijken hiervan de oorzaak te zijn. Ook Stellar Data Recovery, specialist op het gebied van dataherstel met vestigingen wereldwijd, ziet de recente ontwikkelingen als oorzaak en stelt vast dat de kwaliteit van de HDD's niet meer aan de eerder gestelde normen voldoet.

Waarom zijn de HDD's minder van kwaliteit Door de overstromingen in Thailand in oktober en november 2011 hebben lokale HDD-fabrikanten nauwelijks of geen kwalitatief goede HDD's kunnen produceren. Hierdoor is wereldwijd een grijze markt op gang gekomen. Het laat zich raden dat bij de kwaliteit van deze grijze HDD's de nodige vraagtekens kunnen worden gezet. Voor de IT-sector is dit een buitengewoon slechte ontwikkeling en de zorgen zijn voornamelijk gericht op de uiteindelijke gebruiker.

Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery ziet de bui al hangen voor de consument: "Gebruikers gaan van deze ontwikkeling vroeg of laat last krijgen. Als specialist in dataherstel kan Stellar de gebruiker wel enigszins geruststellen. Van alle gecrashte harde schijven kunnen wij, ongeacht het merk of de garantievoorwaarden, verloren gewaande data op de snelst mogelijke manier terughalen."

Stellar Data Recovery - het advies voor de consument Als fabrikanten menen op deze manier veel kosten te kunnen besparen, geeft dat aan dat HDD's vaak defecten vertonen. Nu en in het verleden heeft Stellar haar klanten en gebruikers altijd geadviseerd de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. De huidige ontwikkelingen in de markt en de opkomst van het grijze circuit maken duidelijk dat de adviezen van Stellar als specialist in dataherstel niet uit de lucht zijn komen vallen. Meer informatie over de adviezen die Stellar haar klanten biedt is terug te vinden op www.stellar.nl.

Stellar levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

Deel: ' Fabrieksgarantie op HDD's teruggeschroefd van 5 naar 1 jaar '
Lees ook