Carros

Facelift en VTEC motor voor 2002 Honda HR-V

(16 oktober 2001)

Honda's 3- en 5-deurs HR-V uitvoeringen, die door hun aantrekkelijke verschijning al sinds hun introductie een groot succes zijn, gaan met diverse modificaties modeljaar 2002 in.

Het 'fun'-karakter van Honda's trendy 'on-roader' blijft onveranderd1 maar dankzij een facelift van interieur en exterieur is de HR-V nu nog aantrekkelijker geworden. De huidige voorbumper met enkele horizontale opening en op zichzelf staande 'underguard' maakt plaats voor een nieuwe bumper die meer één geheel vormt. Het onderste deel is nu voorzien van twee brede horizontale openingen, aan weerszijden geflankeerd door grote ronde luchtinlaten. Ook is er een nieuwe honingraatgrille in de stijl van de Civic Type-R. Het effect van de wijzigingen is een meer zelfverzekerde, doelmatige uitstraling. Omdat het bumperpaneel ook groter is, versterkt dit de indruk dat de HR-V stevig op de wielen staat.

Aan de achterzijde is hierop voortgeborduurd, met een bumper die lager doorloopt en nu één geheel vormt met de underguards. De enkele horizontale opening is geflankeerd door twee grote ronde reflectoren. Zowel de 15-inch wielcovers als de 16-inch lichtmetalen velgen zijn van een nieuw ontwerp. Tot slot over de buitenzijde: op de motorkap en de achterruit prijkt nu de nieuwe 'H' van Honda.

Ook het interieur profiteert van een nieuwe look. Zwart vervangt blauw als de hoofdkleur. Deze nieuwe benadering wordt geaccentueerd door sportieve zilveren details, zoals op de middenconsole en op het instrumentenpaneel. Andere items die van deze metallic look profiteren zijn de deurhendels, knoppen voor de raambediening, de handremknop en de pookknop van de handgeschakelde versnellingsbak. Nieuwe, zacht aanvoelende stoelbekleding versterkt de kwaliteitsindruk. Tot slot de hoofdsteunen achterin de 5-deurs uitvoering zijn nu in de zitplaatsen geïntegreerd.

In een aantal Europese markten werd de HR-V vanaf begin vorig jaar naast de 1.6 liter motor met 105 pk ook met een 125 pk sterke VTEC-motor aangeboden. Vanaf nu wordt deze motorvariant ook leverbaar in Nederland, in combinatie met de 4WD handgeschakelde versies van zowel de 3- als de 5-deurs. De HR-V 2002 is leverbaar vanaf nu. Met prijzen vanaf 43.900,- (Euro 19.962,-) voor de 1.6i 2WD driedeurs tot 55.250,- (Euro 25.071,-) voor de vijfdeurs 1.6i 4WD VTEC.

De aantrekkingskracht van de HR-V is nog steeds onverminderd groot. Vorig jaar werden in Europa 25.616 HR-V's verkocht. Daarmee stond deze succesvolle Honda op de tweede plaats in de Europese markt van benzine-aangedreven 4x4's, na de Honda CR-V.

Zoekwoorden:

Deel: ' Facelift en VTEC motor voor 2002 Honda HR-V '
Lees ook