Fahr-Becker Recruitment Consultancy B.V. stelt Raad van Advies in


ZEIST, 20071221 -- Fahr-Becker heeft deze maand een Raad van Advies ingesteld als klankbord voor de directie, om de te volgen strategie tegen het licht te houden en zodoende verdere groei van het bedrijf te stimuleren. Gedragwetenschappers Prof. Dr. Ap Dijksterhuis en Dr. Rick van Baaren zijn de eerste adviseurs die zitting nemen in de Raad van Advies.

Het is voor Recruiters vrij ongebruikelijk om een Raad van Advies in te stellen. "We stellen een adviesraad in, omdat zo'n orgaan in onze optiek een zeer nuttige bijdrage aan de ontwikkeling van onze organisatie kan betekenen", zegt Nel van Scheijen Peijffers, directeur van Fahr-Becker. " Ap Dijksterhuis en Rick van Baaren zijn beide gedragwetenschappers aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en eigenaar van het adviesbureau Bravior B.V., zij weten dus wat mensen beweegt. Dat is de kern van onze professie; wat motiveert mensen voor welk bedrijf te willen werken", aldus Fred van Dulken, eveneens directeur van Fahr-Becker.

Prof. Dr. Ap Dijksterhuis is Hoogleraar Psychologie aan de Radboud Universiteit en is expert op het gebied van beslissen en gedragsverandering. "Wat Fahr-Becker doet is heel slim. Ze benaderen recruitment op een vernieuwende en vooral volwassen manier, waarbij er aandacht is voor recente inzichten uit psychologie en marketing. Veel bedrijven steken veel kennis en energie in hun klanten, terwijl recruitment op een wat tamme en verouderde manier benaderd wordt. Fahr-Becker rekent hiermee af", zegt Ap Dijksterhuis.

Dr. Rick van Baaren is Universitair Hoofddocent in Gedragsbenvloeding bij het Behavioral Science Institute van de Radboud Universiteit. Als onderzoeker en docent houdt hij zich bezig met alle mogelijke vormen van bewuste en onbewuste gedragsbenvloeding, zoals reclame, marketing, direct sales en hypnose. "Ik wordt adviseur van Fahr-Becker, omdat ik vind dat ze een belangrijk hiaat in de huidige manier van recruiment vullen. Uiteindelijk draait recruitment om gedrag en zal je de beste resultaten alleen bereiken als je serieus rekening houdt met motivaties en weerstanden van zowel de kandidaat als het bedrijf" aldus Rick van Baaren.

De Raad van Advies zal de komende maanden aangevuld worden met een persoon uit de HR wereld die vanuit klantzijde kan adviseren.

Over Fahr-Becker
Fahr-Becker is een Nederlandse organisatie, die haar expertise in sales & marketing strategien en psychologie toepast op de recruitment processen van haar opdrachtgevers. Door de kennisbundeling van sales, marketing en gedragswetenschap hanteert Fahr-Becker een vernieuwende methodologie op het gebied van recruitment en maakt daarbij gebruik van een bewezen systematiek.

Fahr-Becker staat voor hoogwaardige dienstverlening op het gebied van recruitment. Onze diensten omvatten consultancy, werving & selectie, tijdelijke versterking van uw eigen recruitment afdeling, automatisering en training & loopbaanbegeleiding. De methodologische aanpak van Fahr-Becker wordt gekenmerkt door resultaatgerichtheid.

Over Bravior
Bravior B.V is gespecialiseerd in het geven van strategisch op-maat advies gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Waar strategisch advies vaak gebaseerd is op weinig meer dan wat ervaring en oppervlakkig denkwerk, dicht Bravior de kloof tussen de universitaire wereld en het bedrijfsleven. Bravior specialiseert zich in twee soorten advies. Ten eerste biedt Bravior een Analyse/Onderzoek-Interventie-Evaluatie traject, waarbij het doel is gedrag van bedrijf, klanten, burger of werknemers te veranderen. Ten tweede begeleidt en/of verandert Bravior complexe beslisprocedures. Bravior verzorgt ook lezingen.


Deel: ' Fahr-Becker Recruitment Consultancy B.V. stelt Raad van Advies in '
Lees ook