Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 2 juli 2002

Van: Dirk Beliën - 03/766.37.98

Voor onmiddellijke publicatie

Fait d'hiver op Canvas

BRUSSEL, Lubbeek - Het wintert deze zomer heel even op Canvas. Op dinsdag 23 juli om precies te zijn. Dan zendt Canvas de Vlaamse kortfilm Fait d'hiver van Dirk Beliën uit in de programmareeks 'Film Kort'. Het precieze uitzenduur is op dit ogenblik nog niet gekend.

Voor Fait d'hiver is dit de eerste tv-uitzending op eigen bodem. Ook het Amerikaanse tv-stations WorldLinkTV en het kabelnetwerk Brief Original Broadcasts of kortweg BOB toonden al interesse in Fait d'hiver.

Na eerst wereldwijd te hebben deelgenomen aan filmfestivals begint nu ook de tv-loopbaan voor Fait d'hiver. Een heuglijk feit omdat de gelauwerde kortfilm op die manier eindelijk het grote publiek bereikt. Fait d'hiver won prijzen in Belo Horizonte, Aspen en Leuven en ontving een speciale vermelding van de jury in Gent.

Fait d'hiver werd geschreven door Johan Verschueren. Johan Apers en Philip Van Volsem stonden achter de camera. Fait d'hiver duurt 7 minuten, werd op 35mm gedraaid en is een productie van Another Dimension of An Idea, met steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

In Fait d'hiver speelt Tom Van Dyck de rol van Tim, een overwerkte manager, die na een rampzalige dag op het werk snel naar huis wil, maar af te rekenen krijgt met winters noodweer en terechtkomt in een file. Als hij het thuisfront belt, hoort hij dat zijn vrouw met een andere man in bed ligt. Tims stoppen slaan door, en enkele minuten later is zijn leven en dat van de andere personages radicaal veranderd.

www.canvas.be

www.watchbob.com

www.worldlinktv.org

# # # # #

MEER INFO

Dirk Beliën: 03/766.37.98 - 0495/43.80.80 - dirk.belien@pandora.be

AD ID, Anja Daelemans: 016/63.33.69 - 0475/65.35.65 - ad.id@village.uunet.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Fait d'hiver op Canvas '
Lees ook