Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 9 juni 2002
Voor onmiddellijke publicatie

Fait d'hiver reist door Duitsland

BERLIJN, Lubbeek - Juli en augustus worden drukke maanden voor de Vlaamse kortfilm Fait d'hiver van Dirk Beliën. Naast het 51ste Melbourne International Film Festival neemt Fait d'hiver nu ook deel aan het 16de Fantasy FilmFest 2002. Dit internationaal filmfestival dat in het teken staat van science fiction, horror en thriller, houdt tussen 24 juli en 21 augustus halt in Munchen, Stuttgart, Frankfurt, Keulen, Hamburg en Berlijn.

Fait d'hiver nam tot dusver deel aan festivals in Gent, Leuven, Brussel, Amsterdam, Porto en Aspen. Naast Toronto en Belo Horizonte is ook de deelname aan de officiële festivalcompetitie in Rome en Malmö/Lund zeker. De kortfilm won prijzen in Aspen en Leuven en ontving een speciale vermelding van de jury in Gent.

Fait d'hiver werd geschreven door Johan Verschueren. Johan Apers en Philip Van Volsem stonden achter de camera. Fait d'hiver duurt 7 minuten, werd op 35mm gedraaid en is een productie van Another Dimension of An Idea, met steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

In Fait d'hiver speelt Tom Van Dyck de rol van Tim, een overwerkte manager, die na een rampzalige dag op het werk snel naar huis wil, maar af te rekenen krijgt met winters noodweer en terechtkomt in een file. Als hij het thuisfront belt, hoort hij dat zijn vrouw met een andere man in bed ligt. Tims stoppen slaan door, en enkele minuten later is zijn leven en dat van de andere personages radicaal veranderd.

16th International Film Festival for Science Fiction, Horror and Thriller: www.fantasyfilmfest.com

# # # # #

MEER INFO
Dirk Beliën: 03/766.37.98 - 0495/43.80.80 - dirk.belien@pandora.be AD ID, Anja Daelemans: 016/63.33.69 - 0475/65.35.65 - ad.id@village.uunet.be

Van: Dirk Beliën - 03/766.37.98

Zoekwoorden:

Deel: ' Fait d'hiver reist door Duitsland '
Lees ook