Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 juni 2002Van: Dirk Beliën - 03/766.37.98

Voor onmiddellijke publicatie

Fait d'hiver wint Best International Short - Audience Award in Brazilië

BELO HORIZONTE, Lubbeek - De Vlaamse kortfilm Fait d'hiver van Dirk Beliën heeft op het 4° Festival Internacional de Curtas-Metragens de Belo Horizonte de Best International Short - Audience Award in de wacht gesleept. Dit is al de tweede publieksprijs die Fait d'hiver mag ontvangen. Vorig jaar veroverde de film ook al de harten van het Leuvense publiek tijdens het 7° Internationaal Kortfilmfestival Vlaanderen.

Fait d'hiver nam tot dusver deel aan festivals in Gent, Leuven, Brussel, Amsterdam, Porto, Aspen, Toronto, Rome en Belo Horizonte. Ook de deelname aan de officiële festivalcompetitie in Malmö/Lund is zeker. De kortfilm won eveneens prijzen in Aspen en Leuven en ontving een speciale vermelding van de jury in Gent.

Fait d'hiver werd geschreven door Johan Verschueren. Johan Apers en Philip Van Volsem stonden achter de camera. Fait d'hiver duurt 7 minuten, werd op 35mm gedraaid en is een productie van Another Dimension of An Idea, met steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

In Fait d'hiver speelt Tom Van Dyck de rol van Tim, een overwerkte manager, die na een rampzalige dag op het werk snel naar huis wil, maar af te rekenen krijgt met winters noodweer en terechtkomt in een file. Als hij het thuisfront belt, hoort hij dat zijn vrouw met een andere man in bed ligt. Tims stoppen slaan door, en enkele minuten later is zijn leven en dat van de andere personages radicaal veranderd.

www.festivaldecurtasbh.com.br/2002/ingles/index-en.html

# # # # #

MEER INFO
Dirk Beliën: 03/766.37.98 - 0495/43.80.80 - dirk.belien@pandora.be AD ID, Anja Daelemans: 016/63.33.69 - 0475/65.35.65 - ad.id@village.uunet.be

Zoekwoorden:

Deel: ' Fait d'hiver wint Best International Short - Audience Award in Brazi.. '
Lees ook