Fakkels voor Vrede opent 20ste editie met spectaculaire show

Fakkels voor Vrede opent 20ste editie met spectaculaire show.

De 20ste editie, van fakkels voor vrede, zal op 24 december worden ingeluid door spektakel gezelschap EyeBurn met een opening ceremonie. De vluchtelingen uit Fatima zullen ook een bijzonere rol verzorgen bij deze ceremonie.

“Onze eerste grote voorstelling was de opening van Fakkels voor vrede 10” aan het woord is Rik Vuur een van de oprichters van Fakkels voor Vrede en inmiddels artistiekleider van EyeBurn. Het was het start schot voor tal van voorstellingen waaraan EyeBrun heeft mee gewerkt o.a. de opening Ceremonie Floariade , 70 jaar bevrijding conert op Amstel eerder dit jaar, en “Nederland telt af” tijdens oudjaarsavond bij het scheepvaart museum in Amsterdam. “Hoewel dit veel grotere producties waren die (live) op televisie te zien zijn geweest, blijft Fakkels toch wel iets heel speciaals voor ons”. Dat beaamt ook Rocco Vermijs; modern danser die als choreograaf inmiddels diverse Prijzen in de wacht heeft gesleept. Rocco zal de choreografie voor zijn rekening nemen.

Tijdens de opening cereminie zal er een houten vredesbeeld worden ontgestoken, dit wordt mede gebouwd door de vluchtelingen uit Jozefzorg. Zij hebben aan den lijve ondervonden hoe belangrijk vrede is en dit is een mooie manier om hier uiting aan te geven. Bovendien is “De wijk Helpt” het goede doel voor dit jaar. De opbrengts van de fakkel verkoop zal gaan naar deze organisatie die intergratie tussen de vluchtelingen en bewoners in de wijk Fatima stimuleert.

Fakkels nodigt zowel de nieuwe als de oude bewoners van Fatima uit om samen mee te lopen. Om de intergratie tussen deze groepen verder te bevorderen krijgen de bewoners en vluchtelingen die samen naar Fakkels komen een gratis Fakkel.

De avond gaat op donderdag 24 december om 18:30 van start met sprekers en muziek. Rond 18.45 begint de opening ceremonie. Voorafgaand zal er een info markt zijn van 17:30 tot 18:30 en na afloop is eidereen welkom op de afterparty om 20:00 in de Boekanier.

Deel: ' Fakkels voor Vrede opent 20ste editie met spectaculaire show '


Lees ook