Fakkels voor Vrede zet Tilburg al 20 jaar in vuur en vlam

Fakkels voor Vrede zet Tilburg al 20 jaar in vuur en vlam

Op 24 december 2015 verlicht Fakkels voor Vrede voor de 20ste keer de straten van Tilburg. Jaarlijks steken ruim 1.000 Tilburgers hun fakkels op om samen in een grote fakkeltocht een statement te maken voor vrede en tolerantie.

20 jaar Fakkels voor Vrede Tilburg

Toen Fakkels voor Vrede 20 jaar geleden begon zag de wereld er nog anders uit. De eerste posters werden gekopieerd op de kopieermachine van jongerenwerk ATTAK. Tegenwoordig worden ze digitaal gemaakt en verspreid via sociale media.

De afgelopen 20 jaar is Fakkels voor Vrede uitgegroeid tot een ware traditie in Tilburg, kinderen die de eerste jaren meeliepen zijn inmiddels volwassen. Op Facebook sturen zij de organisatie berichten hoe ze nog steeds ieder jaar met hun ouders en beste vrienden meelopen. Sommigen zitten inmiddels bij de organisatie.

Programma

De afgelopen 20 jaar is de wereld gigantisch veranderd, vrede en tolerantie staan meer onder druk dan ooit te voren. Om te laten zien dat veel Tilburgers zich nog steeds sterk willen maken voor vrede in de wereld, roept de organisatie iedereen op mee te doen aan de fakkeltocht op 24 december! Om 18:30 uur is iedereen welkom op het Willemsplein, met een infomarkt en muziek. De avond wordt geopend met een openingceremonie verzorgd door spektakel theater groep EyeBurn. De tocht zal om 19:00 uur van start gaan; na 20:00 uur is er een afterparty in Cafe de Boekanier.

Facebook-pagina Fakkels voor Vrede

Op de Facebook-pagina: www.facebook.com/fakkelsvrede kunnen alle updates gevolgd worden.

Crowdfunding

Fakkels voor Vrede is volledig een vrijwilligersorganisatie. Om het evenement ook dit jaar mogelijk te maken, is begonnen met een crowdfunding campagne. Op www.voorjebuurt.nl/campaigns/fakkelsvoorvrede kan een donatie worden gedaan om Fakkels voor Vrede te steunen.

Deel: ' Fakkels voor Vrede zet Tilburg al 20 jaar in vuur en vlam '


Lees ook