FAMILIA (Directe Democraten): Den Haag onze juridische hoofdstad?


Maakt Den Haag haar status als juridische hoofdstad van de wereld waar bij de ontwikkelingen in Europa?

DEN HAAG, 20131230 -- Begin jaren negentig werden verschillende nieuwe internationale instanties opgericht die domicilie kozen in Den Haag. De grootste zijn het Yugoslavië Tribunaal (1993), Europol (1994), de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens OPCW (1997), en het Internationaal Strafhof (2002). Den Haag telt momenteel 131 internationale instellingen om welke reden Den Haag zich graag laat bewieroken als de 'juridische hoofdstad van de wereld' ofwel 'legal capital of the world'. Er zijn helaas toch redenen om die claim bij de overgang naar het jaar 2014 ter discussie te stellen. Wat staat Den Haag nu te doen?

EUROPA is in GEVAAR

Reeds vorig jaar heeft FAMILIA (Directe Democraten) met de Tweede-Kamer-verkiezingen op 12 september 2012 in het vizier met diverse persberichten duidelijk gewaarschuwd voor het politieke en juridische moeras waarin 500 miljoen Europeanen terecht komen en heeft tevens een oplossing aangereikt.

Die oplossing is sinds de dag van de uitslag van de verkiezingen steeds actueler geworden. Op die dag is door het Duitse Consitutioneel Hof in Karlsruhe een uitspraak over het ESM gedaan waardoor duidelijk is dat de belastingbetaler in Europa niet opnieuw mag gaan opdraaien voor het redden van zwakke banken en zwakke landen.

Het gaat hier om het project The Breeding Swan - EUROPOLIS - TCS Fund (300 miljard euro).

Lees verder.

Met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 in het verschiet zal de aandacht gericht zijn op oplossingen waardoor de huishoudens van gezinnen, families, ondernemers en zzp-ers weer in staat zullen zijn opgelucht adem te halen en uit te zien naar betere perspectieven voor iedereen.

FAMILIA (Directe Democraten) werkt samen met de OPA beweging zodat de kiezer binnenkort een krachtig politiek signaal kan gaan afgeven en voor een politieke aardverschuiving kan zorgen.

Spuiforum moet naar Wijnhavenkwartier

Kandidaten voor de lijst melden zich bij de coordinator van OPA Den Haag, de heer Piet Breijder.


Deel: ' FAMILIA (Directe Democraten) Den Haag onze juridische hoofdstad? '




Lees ook