FAMILIA (Directe Democraten) wil dependance EIB in Wijnhavenkwartier


Europese Investerings Bank (EIB) hoort bij Den Haag als juridische hoofdstad (legal capital) van de wereld

DEN HAAG, 20140304 -- Op de extra EU top op donderdag 6 maart 2014 in Brussel zal het internationaal recht uitgangspunt zijn bij het vinden van een diplomatieke oplossing voor de crisis tussen Europa en Rusland. De regeringsleiders gaan onder voorzitterschap van Herman van Rompuy proberen verdere escalaties te voorkomen en zoeken naar een diplomatiek en financieel raamwerk waarbinnen ook Rusland kan worden uitgenodigd deel te nemen. Mark Rutte zal als minister president van Nederland kunnen laten zien op welke wijze de afgelopen jaren is gewerkt aan dat raamwerk. Dat is van groot belang voor Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

OEKRAINE

De crisis tussen Europa en Rusland veroorzaakt wereldwijd een stroom van publicaties, analyses en reacties op de financiele markten. Beleggers houden hun hart vast.

Mark Rutte

Regeringsleiders moeten het hoofd koel houden en met oplossingen komen waaruit blijkt dat men in staat is rekening te houden met de grote economische belangen die op het spel staan en met de in de loop van de geschiedenis van Europa en Rusland ontstane gevoeligheden. Mark Rutte zal als de goed geinformeerde historicus voor een doorbraak kunnen zorgen zodat er snel spijkers met koppen worden geslagen. Den Haag als juridische hoofdstad van de wereld zal daar de vruchten van kunnen plukken en extra aantrekkelijk worden als Congres-, Universiteits- en Studentenstad in de komende decennia.

Europese Investerings Bank

Als de EIB bij een diplomatiek en financieel raamwerk een belangrijke rol krijgt toebedeeld is het denkbaar dat in Den Haag een dependance van de EIB gevestigd zal worden. Dat kan ook prima passen bij de plannen voor het Wijnhavenkwartier waarin een cultuurpaleis gecombineerd wordt met een congreshotel met alle bijbehorende faciliteiten.

19 maart 2014

Na de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 zal alle aandacht gericht zijn op Den Haag in verband met de Nucleaire Top. Voor Mark Rutte een grote uitdaging. Krijgt hij de 'premier bonus'?

Lees verder op de website van FAMILIA ( Directe Democraten ).


Deel: ' FAMILIA (Directe Democraten) wil dependance EIB in Wijnhavenkwartier '
Lees ook