Tweede race SEAT Endurance Cup

Familie-equipe Van der Slik pakt volle puntenbuit

De tweede race van de SEAT Endurance Cup, verreden op Circuit Park Zandvoort, is gewonnen door de equipe Van der Slik. Coronel Kartracing kwam na zes uur racen weliswaar als eerste over de finish, maar de SEAT Ibiza TDi van dit team bleek te licht. Aarts Racing 2 is de nieuwe klassementsaanvoerder.

Net als tijdens de openingsrace van het seizoen, verschenen er ook dit keer maar liefst 53 equipes aan de start. In de kwalificatietraining stelde Coronel Kartracing met de rijders Jip, Raymond en Tim Coronel en Jeroen Schothorst de pole position veilig. In de slotfase van de race waren er nog drie serieuze kanshebbers voor de zege. Auto Traa Acoma Racing, met achter het stuur Gerrie Willems en Ivo Breukers, zag zijn kansen op de overwinning als sneeuw voor de zon verdwijnen toen een band lek raakte. Het team bereikte de pits en kon zijn race vervolgen, maar verloor een ronde op de koplopers.

Gewijzigde afstelling
Coronel Kartracing kwam uiteindelijk als eerste over de finish, nipt gevolgd door de equipe Van der Slik. Tijdens de nakeuring bleek de auto van Coronel Kartracing tien kilo te licht te zijn. Dit kostte de broers Coronel en Jeroen Schothorst de zege. Team Van der Slik, met de rijders Isaäc, Bram en Helmert-Jan van der Slik en Ton Strous jr, eiste aldus de winst op. "In de kwalificatietraining hebben we de afstelling van onze SEAT Ibiza gewijzigd, dat bleek geen succes. We kwalificeerden ons als negentiende", aldus de jonge Helmert-Jan van der Slik. "Voor de race hebben we deze verandering ongedaan gemaakt, met de zege als resultaat."
-

Auto Traa Acoma Racing werd toch nog tweede. "Er had meer ingezeten", blikte Gerrie Willems terug op de lekke band in de slotfase. "Volgende keer beter!" De derde plaats was voor Akkermans Cognitief, met Ronald Akkermans, Jan Evers en Michel Schaap.

Zoekwoorden:

Deel: ' Familie-equipe Van der Slik pakt volle puntenbuit '
Lees ook