Persbericht

Eindhoven, januari 2003

Gratis Familieconcert Philips Symfonie Orkest met verteller Peer de Graaf

Het Philips Symfonie Orkest nodigt ouders en grootouders van harte uit hun (klein)kinderen mee te nemen naar het jaarlijkse familieconcert dat op 16 februari om 12.00 uur gegeven wordt in het Auditoriumgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven. Het wordt namelijk een vrolijke beestenboel. Met de Circuspolka van Igor Stravinsky die hij voor een olifantenballet componeerde, en met Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev die elk dier door een ander instrument in het orkest liet uitbeelden. Peer de Graaf, ofwel Meneertje Peertje, zal het verhaal van Peter en de Wolf vertellen, maar dan natuurlijk wel op zijn eigen humorvolle manier... Verder staan dan nog de karakteristieke Polovetser Dansen uit de opera Prins Igor van Borodin en de imposante Ouverture 1812 van Tsjaikovsky op het programma.

Peer de Graaf treedt op voor jong en oud, en op vrijwel alle denkbare gelegenheden. Het is een wandelende wervelwind, met een lange staat van dienst op het gebied van humor en ontregeling. Leg hem een woord in de mond en hij steekt van wal; de inspiratie voor zijn ongerijmde theateracts ontleent hij aan het moment en de vierkante meter. Daarmee staat hij op eenzame hoogte. Iets wat hem in november 2002 de Brabants Dagblad-prijs opleverde toen hij als Meneertje Peertje optrad tijdens het jaarlijkse Kwekfestijn in 's-Hertogenbosch.

De opera Prins Igor werd weliswaar door Glazoenov en Rimsky-Korsakov voltooid, maar de Polovetser Dansen daaruit zijn wel geheel van de hand van Borodin, die de prachtige volksmelodiekn van rijke harmoniekn en een kleurrijke orkestratie voorzag. Het melodramatische karakter en de kracht van de Ouverture 1812 van Tsjaikovsky hebben nooit hun grip op het publiek verloren. De Ouverture werd geschreven voor de opening van de Kathedraal van Redeemer in Moskou, ter herinnering aan de overwinning van de Russen in 1812 op de Napoleontische troepen in de slag bij Borodino.

Het Familieconcert vindt plaats op zondagmiddag 16 februari om 12:00 uur in het Auditoriumgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven aan Den Dolech 2. De toegang is gratis. Meer informatie vindt u op de website van het Philips Symfonie Orkest: www.dse.nl/pso

Igor Stravinsky (1882-1971) - Circuspolka (1941/1942) Sergej Prokofjev (1891-1953) - Peter en de Wolf, Opus 67 (1936) Alexander Borodin (1833-1887) - Polovetser Dansen uit Prins Igor (1869 - 1879)
Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky (1840 - 1893) - Ouverture 1812, Opus 49 (1880)

Philips Symfonie Orkest o.l.v. Jules van Hessen

16 februari, aanvang 12:00 -Technische Universiteit Eindhoven, Auditoriumgebouw, Den Dolech 2
toegang GRATIS


---

Deel: ' Familieconcert Philips Symfonie Orkest met verteller Peer de Graaf '
Lees ook