Gemeente Baarle-Nassau

Fancy-fair voor restauratie Hervormde kerk in Chaam.

Zaterdag 28 augustus wordt in Chaam een fancy-fair gehouden waarvan de opbrengst bestemd is voor de restauratie van de Nederlands Hervormde kerk in Chaam.

De uit 1543 daterende kerk is eigendom van de Hervormde gemeente, die al jaren met renovatieplannen rondloopt. De kosten voor het herstel worden op 1,3 miljoen gulden geraamd.

Reeds een derde van dat bedrag heeft de kerk in de loop van de jaren zelf bijeen vergaard. Ook de provincie is bereid om dit jaar financieel over de brug te komen en dan rest er nog een bedrag van honderdduizend gulden.

Via allerlei acties probeert de kerk dat geld bijeen te krijgen. Er zal een beroep gedaan worden op de bedrijven in de regio. Behalve de fancy-fair staat er nog een sponsorloop op het programma.

De fancy-fair wordt van 09.00 tot 17.00 uur gehouden op het terrein rond de kerk. Er zullen verschillende stands worden ingericht voor boeken-, fruit- en bloemenverkoop, de rommelmarkt en het schminken van kinderen. Ook bestaat er op die dag de mogeloijkheid om de kerk te bezichtigen en zal het orgel door diverse organisten van de hervormde gemeente worden bespeeld.

Deel: ' Fancy-fair voor restauratie Hervormde kerk in Chaam '
Lees ook