Ingezonden persbericht


Fast Forward en Hockey Club Rotterdam organiseren Rijnmond Hockey League

ROTTERDAM - Hockey Club Rotterdam en Fast Forward slaan de handen ineen voor een nieuwe initiatief: de Rijnmond Hockey League (RHL). Het hockeykampioenschap van de regio Rijnmond vindt plaats op donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus. Alle hockeyverenigingen uit de regio Rijnmond kunnen deelnemen aan de RHL, een vierdaags toernooi dat dient ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2014-2015.

Tijdens de eerste editie van de Rijnmond Hockey League strijden de topteams van D-, C-, B- en A-jeugd, de eerste twee damesteams en de eerste twee herenteams op het complex van HC Rotterdam vier dagen lang om de nieuwe cup. De Rijnmond Hockey League wordt gewonnen door de club die met haar deelnemende elftallen de meeste punten voor het totaalklassement heeft gescoord. En dus niet, zoals gebruikelijk, door het sterkste eerste team van een deelnemende vereniging.

HC Rotterdam is de komende drie jaar de partner voor de Rijnmond Hockey League van Fast Forward. De Rotterdamse hoofdklasser is vier dagen gastheer van het toernooi dat moet uitgroeien tot een vast waarde op de kalender. De Rijnmond Hockey League moet jaarlijks de start van een nieuw seizoen markeren. Alle clubs uit de regio Rijnmond worden binnenkort uitgenodigd om zich aan te melden voor het evenement.

Ondanks de grote capaciteit bij HC Rotterdam paste de E-jeugd niet in het wedstrijdschema. Voor die categorie zal op donderdag 28 augustus daarom de mini-Rijnmond Hockey League in Rotterdam worden georganiseerd. Aan dit evenement kunnen maximaal 96 teams deelnemen. Het sportmarketing en organisatiebureau Fast Forward is onder meer verantwoordelijk voor de organisatie van het Brabantse Sportgala en een reeks toernooien om de Krimpenerwaard Bokaal, Regio Rijnmond Cup, Omroep Brabant Cup en Coen Moulijn Memorial Cup.

Deel: ' Fast Forward en HC Rotterdam organiseren Rijnmond Hockey League '


Lees ook