FC Groningen

FC heeft selectie rond voor komend seizoen

Datum: 19-07-2001 Tijd: 07:00

FC Groningen heeft met het aantrekken van Sander van Gessel de selectie rond waarmee het komend seizoen zal aanvangen in de KPN-Eredivisie. Dit verklaarde technisch manager Henk Veldmate woensdagavond.

Voor het komende seizoen telt de eerste selectie van FC Groningen 24 spelers. Daartoe behoren zes nieuwelingen: Boussaboun, Krstev, Tuhuteru, Hardarsson, Torma en Van Gessel. Volgens technisch manager Henk Veldmate is daarmee de selectie rond. "We zijn uitermate content met de huidige selectie en daarmee gaan we het seizoen in," aldus de manager. "Zeker na het aantrekken van Sander van Gessel, is het plaatje nu volledig ingevuld. We zijn dan ook buitengewoon tevreden met de totale oplossing. Van de zes nieuwe spelers zijn er vijf onder de 25 en dat biedt uiteraard mogelijkheden. Wat ons betreft gaat er niemand weg en komt er voorlopig niemand meer bij, al blijven we natuurlijk `loeren' op buitenkansjes."

Gevoel
De selectie is dus rond. En daarmee kan ook meteen duidelijkheid worden gegeven over de doelstelling van FC Groningen in het nieuwe seizoen. Velmate: "vorig jaar was `handhaven' de doelstelling en dat geldt ook voor het komende seizoen. Verschil is wel dat we ons doel met meer rust willen bereiken en vanuit ons eigen kunnen het resultaat behalen. We leggen de lat dus iets hoger, al gaat te ver om nu al te roepen dat we als tiende of elfde zullen eindigen. Wat dat betreft zitten we nog steeds in de situatie waarin we geleidelijk willen doorgroeien. Kleine stapjes dus, al heb ik voor het komende seizoen een uiterst goed gevoel."

Selectie FC Groningen seizoen 2001/2002

Doelmannen
Roy Beukenkamp
Egbert Darwinkel

Verdedigers
Kurt Elshot
Anton Jongsma
Melchior Schoenmakers
Erwin van de Looi
Paul Janssen
Mohammed Allach
Magnus Johansson
Wouter van den Herik

Middenvelders
Mile Krstev
Joey Hardarsson
Joost Broerse
Jordi Hoogstrate
Hugo Alves Velame
Sander van Gessel

Aanvallers
Mustapha el Idrissi
Ali Boussaboun
Ignacio Tuhuteru
Hans Visser
Arjen Robben
Dejan Curovic
Martin Drent
Gabor Torma

Bron: Internetredactie FC Groningen

Deel: ' FC Groningen heeft selectie rond voor komend seizoen '
Lees ook