FC Groningen

FC presenteert positieve plannen op jaarlijkse persdag

Datum: 26-07-2001 Tijd: 19:35

Het waren de vrolijke gezichten die donderdag de boventoon voerden in het Oosterpark. En daar was ook alle reden toe op de jaarlijkse persdag van FC Groningen. In het afgelopen seizoen zijn alle doelstellingen behaald en is in alle geledingen een forse stap voorwaarts gemaakt. Geen wonder dat men bij de Trots van het Noorden vol vertrouwen uitkijkt naar het seizoen 2001/2002.

"Het gaat goed met de club," zo opende voorzitter Jaap van der Linde de presentatie voor pers en genodigden. "De grote financiële zorgen zijn voorbij en thans is er sprake van een gezonde situatie. Daarnaast spelen we ook het komend seizoen met een veelbelovende selectie in de Eredivisie. De organisatie is geprofessionaliseerd, het brede draagvlak in Stad en Ommeland is verder gegroeid en het nieuwe stadion komt steeds dichterbij. Kortom: er is rust en stabiliteit."

Begroting
De sluitende begroting voor het komende seizoen bedraagt ruim 18 miljoen gulden. In dit bedrag is een ruimte opgenomen van meer dan een miljoen gulden, voor eventuele versterking tijdens het seizoen. Daarnaast is een bedrag gereserveerd voor de verhuizing naar de Euroborg en een nieuw te ontwikkelen jeugd- en trainingscomplex. De begrotingsomvang van 18 miljoen betekent overigens een enorme groei ten opzichte van voorgaande seizoenen. In vergelijking met twee jaar geleden zelfs een stijging van honderd procent. Met een begroting van ruim 18 miljoen gulden behoort de FC bij de eerste dertien clubs van Nederland.

Seizoenkaarten
Voor het derde opeenvolgende jaar is het aantal seizoenkaarten gestegen. Vorig jaar bedroeg het aantal verkochte kaarten 8.878. Op dit moment zijn inmiddels ruim 8.500 vaste zitplaatsen verkocht. De FC verwacht echter uit te komen op een totaal van 9.500 kaarten. Dit betekent dat het Oosterpark in iedere thuiswedstrijd minimaal voor driekwart is gevuld.

Elftal en Doelstelling
Voor het komende seizoen telt de eerste selectie van FC Groningen 23 spelers. Zoals bekend zijn hierbij zeven nieuwelingen: Gabor Torma, Ignacio Tuhuteru, Sander van Gessel, Johannes Hardarsson, Mile Krstev, Ali Boussaboun en Jordi Hoogstrate. Van de nieuw aangetrokken spelers zijn er zes jonger dan 25 jaar. Bij het aantrekken van deze nieuwelingen is vooral gekeken naar spelers die nog volop mogelijkheden hebben om zich verder te ontwikkelen. De nieuwe trainer is uiteraard Dwight Lodeweges, hij wordt geassisteerd door Joop Gall en Hans Schrijver.

Zoals bekend was de doelstelling van de FC in het afgelopen seizoen: `handhaven'. Dit geldt ook voor het komende voetbaljaar, met de aantekening `eerder veilig', `meer op eigen kracht' en `meer lucht naar beneden'. Dit wil de FC bereiken door een constant prestatieniveau en attractiever en aanvallender spel.

Toekomst
Naast de speerpunten in het komende seizoen, kijkt FC Groningen ook nadrukkelijk naar de toekomst. Zoals bekend neemt het nieuwe stadion daar een prominente plaats in. Naar verwachting zal de gemeenteraad aan het eind van dit jaar het definitieve `go-besluit' nemen. Dit betekent dat volgend jaar rond deze tijd volop gebouwd wordt aan de nieuwe voetbaltempel van de Trots van het Noorden (onvoorziene omstandigheden voorbehouden).
Overigens gaat het met de foudering meer dan uitstekend. Een aantal bedrijven heeft reeds een optie genomen voor vestiging in de Euroborg. Zo beginnen de plannen steeds vastere vormen aan te nemen. Belangrijk is hierbij uiteraard dat FC Groningen ook in het nieuwe stadion FC Groningen moet blijven. Dus met de geweldige sfeer die zo kenmerkend is voor het Oosterpark en zo typerend is voor de supporters van de FC.

Het mag duidelijk zijn; het gaat goed met FC Groningen. Voor het komende seizoen beschikt de club over een uitstekende selectie die voor het nodige spektakel gaat zorgen in het Oosterpark. Daarnaast is in de afgelopen seizoenen een forse groei gerealiseerd en bieden de plannen voor het nieuwe stadion volop mogelijkheden. Er is stabiliteit en rust. En daarmee is een ijzersterk fundament gelegd voor de toekomst van FC Groningen. Niet geheel toevallig de enige echte Trots van het Noorden.

Bron: Internetredactie FC Groningen

Deel: ' FC Groningen presenteert plannen op jaarlijkse persdag '
Lees ook