FC Groningen

OFI Kreta woensdag eerste testcase voor FC Groningen

Datum: 31-07-2001 Tijd: 11:53

FC Groningen wacht woensdag, 1 augustus, de eerste serieuze krachtmeting in de voorbereiding van het seizoen 2001/2002. In Roden nemen de mannen van Dwight Lodeweges het op tegen de Griekse eersteklasser OFI Kreta.

De Grieken verblijven al enige tijd in ons land en speelden een vijftal oefenwedstrijden. Daarvan werd slechts eentje verloren, 1-0 tegen BM Gladbach. Daarna volgde winst op de Belgische eersteklassers Genk en Sint Truiden (beiden 1-0), een eenvoudige 2-0 zege op Fortuna Sittard en een 1-1 gelijkspel tegen Emmen.

Verrassing
OFI Kreta werd in Nederland vooral bekend door haar trainer Gène Gerards, de man die de ploeg ruim vijftien jaar onder zijn hoede had. In die periode bouwde de Limburger de club uit tot een stabiele subtopper, dat in de Europese toernooien regelmatig voor verrassingen zorgde. Hoewel Gerards enkele jaren geleden voor het leven werd benoemd, volgde afgelopen seizoen echter ontslag. Een gebeurtenis die in heel Griekenland voor grote opschudding zorgde. Zonder Gerards viel de club uiteen en degradatie dreigde. Desondanks wisten de Kretenzers de competitie uiteindelijk af te sluiten met een elfde klassering.

Mede dankzij het werk van de Nederlandse trainer brak de afgelopen jaren een aantal bekende spelers door. Zo waren Diarra (Vitesse) Machlas (ajax) en Anastasiou (Roda) in het verleden ooit actief voor de zwartwitten uit Kreta. Daarnaast speelde de Nederlander Gaston Taument een aantal jaren voor OFI.

Krachtmeting
Zoals gezegd is de wedstrijd tegen OFI Kreta is voor FC Groningen de eerste echte krachtmeting in de voorbereiding. In de afgelopen weken speelde de FC enkel tegen amateurclubs en wist daarbij met grote cijfers te winnen. Zo vielen in zes duels maar liefst 85 treffers te noteren. Topscorer is Gabor Torma met 16 goals.

De wedstrijd FC Groningen OFI Kreta wordt gespeeld op Sportpark v.v. Roden, Norgerweg 2 te Roden. Aftrap is om 19.00 uur.

Na afloop vindt u op deze site een wedstrijdverslag. Aardige bijkomstigheid is wellicht dat de VV Roden komende woensdag haar 72e verjaardag viert. De club werd namelijk opgericht op 1 augustus 1929.


Bron: Internetredactie FC Groningen

Deel: ' FC Groningen speelt oefenwedstrijd tegen OFI Kreta '
Lees ook