FC Groningen

FC Groningen speelt vanavond tegen LTC (Assen)

Datum: 30-07-2001 Tijd: 00:09

FC Groningen speelt vanavond, maandag 30 juli, de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2001/2002. In Assen is zaterdag tweedeklasser LTC de tegenstander.

LTC staat voor Langedijk Talsmastraat Combinatie. De club werd opgericht op 10 mei 1954 en kwam de afgelopen jaren uit in de tweede klasse L zaterdag. Daarin wisten de Assenaren vorig seizoen een vierde plaats te bereiken, mede dankzij 16 treffers van spits en oud-FC'er Gustav Stel.

Evenals `die andere' club uit de Drentse hoofdstad, kennen de groen-witten een rijke historie. Daarnaast mag de vereniging bogen op een uitstekende jeugdopleiding, waaruit veel spelers zijn voortgekomen die momenteel furore maken in het betaalde voetbal. Zo waren Bas Roorda, Dominique, Gregoor en Sergio van Dijk en Jordi Hoogstrate ooit actief voor LTC.

Het komende seizoen staat LTC voor het zesde opeenvolgende jaar onder leiding van Jan Rozema. Deze trainer was eerder werkzaam bij de stad-Groninger clubs VVK, GRC, Velocitas en Lycurgus. Aan hem de taak om met zijn selectie de jacht te openen op het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse K.

Ruime cijfers
Zoals gezegd is het treffen tegen LTC voor FC Groningen de zesde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2001/2002. In de vijf voorgaande duels scoorde de FC al 76 keer: De Pelikanen (0-19), CSVH (0-26), Regioteam Double You (1-14), ASVB (0-8) en regioteam De Wolden (0-9). Topscorer na vijf oefenduels is Gabor Torma met 14 treffers. Hij wordt gevolgd door Hans Visser die negen maal scoorde.

De wedstrijd LTC - FC Groningen wordt gespeeld op Sportpark De Hoogte, Wethouder Bergerweg 24 te Assen. Aftrap is om 19.00 uur. Na afloop vindt u op deze site een verslag.

Klik hier voor een routeplanner.

Bron: Internetredactie FC Groningen

Deel: ' FC Groningen speelt vanavond tegen LTC (Assen) '
Lees ook