FC Twente

1999-11-08

FC Twente 2 weer alleen op kop

Het tweede elftal van FC Twente heeft zich vanavond weer alleen aan kop genesteld in de reserve-eredivisie door een eigen 0-2 overwinning in Tilburg op Willem II 2 en een nederlaag van Ajax 2.

Vantevoren verwachtte Twente 2 een zware pot. Aan de kant van Willem II 2 speelden met Valk, Sanou, Schenning, Schulp, Ramzi en Abdellaoui zes spelers mee die regelmatig ook in het eerste elftal van hun club kunnen opduiken.

Mede door collectief een ijzersterke organisatie neer te zetten, trok Twente 2 de wedstrijd naar zich toe. Nog voor rust scoorde Kore Becker tweemaal, een keer op aangeven van Hilgerink (11e minuut) en eenmaal op aangeven van De Vries (27e minuut). Na rust kreeg Twente nog kansen op meer, maar er werd niet gescoord. Willem II 2 daarentegen creeerde in de hele wedstrijd slechts 1 kans die niet benut werd.

De ploeg van Rini Coolen voert nu de ranglijst aan en wordt op de voet gevolgd door Vitesse 2. Ajax 2 zakte naar een derde plaats.


** Morgenavond (dinsdag 9 november) speelt het tweede elftal van FC Twente om 19.30 uur vriendschappelijk op de velden van Rigtersbleek in Enschede. De opbrengst van dit duel komt geheel ten goede van de amateurclub, dat enige weken geleden een deel van de kantine door brand verloor.


1999-11-08

Zoekwoorden:

Deel: ' FC Twente 2 weer alleen op kop '
Lees ook