( BW)(OK-FEED-THE-CHILDREN) Feed The Children mobiliseert noodkaravaan doorheen de Verenigde Staten om hulp te bieden aan de steden die door de economische crisis zijn getroffen.

OKLAHOMA CITY--(BUSINESS WIRE)--Mar 02, 2009--

Feed The Children reageert op de benarde toestand van inwoners van de VS wegens de ontslagen die zijn gevallen over het hele land. De organisatie zendt vrachtwagens vol voedsel en persoonlijke verzorgingsproducten naar de steden en dorpen die het hardst door de economische zwakte zijn getroffen. De 'Americans Feeding Americans Emergency Caravan' georganiseerd door Feed The Children richt zich hoofdzakelijk op de kleinere Amerikaanse steden die erg hard zijn getroffen door het banenverlies.

Vorige week heeft Feed The Children voedsel verstrekt aan 5.000 gezinnen die zijn getroffen door de recente sluiting van de vestiging van DHL Express in Wilmington, Ohio. Op 10 maart zal de organisatie 13 vrachtwagens zenden naar Elkhart in de staat Indiana met voedsel voor 5.200 gezinnen. Elkhart County heeft de hoogste werkloosheidscijfers in Indiana.

Meer hulp zal worden uitgereikt in steden en dorpen over het hele land. Feed The Children is momenteel aan het werken aan een evaluatie van de ergst getroffen streken om zo veel gezinnen als mogelijk te helpen.

“Enorm veel Amerikanen moeten de gevolgen ondervinden van de huidige economische crisis”, aldus Larry Jones, stichter en president van Feed The Children. “Feed The Children helpt reeds 30 jaar lang kinderen en gezinnen. Wij hopen dat deze zendingen de gezinnen nieuwe hoop zullen geven in de wetenschap dat er iemand is om hen in deze moeilijke tijd te helpen. Onze gedachten en ons gebed gaan uit naar alle families die deze storm moeten doorstaan.”

Feed The Children

Feed The Children is opgericht in 1979 door Larry en Frances Jones en is altijd gerangschikt geweest als een van de 10 grootste internationale charitatieve organisaties in de VS die afhangen van privsteun en niet van de overheid. Feed The Children is een christelijke, internationale, non-profithulporganisatie met hoofdkantoor in Oklahoma City in de staat Oklahoma. De organisatie verstrekt voedsel, geneesmiddelen, kleding en andere noodzakelijke producten aan individuele personen, kinderen en gezinnen die deze onontbeerlijke zaken ontberen wegens hongersnood, oorlog, armoede of natuurrampen. Tijdens het boekjaar 2007 heeft Feed The Children meer dan 60 miljoen kilogram voedsel en andere onontbeerlijke producten verstrekt aan kinderen en hun familie in de 50 staten van de VS en andere landen, een aanvulling op bijna 800.000 maaltijden elke dag. Meer informatie vindt u op:

www.feedthechildren.org

www.givingisgood.org

www.larryjones.tv

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Feed The Children
Tony Sellars, 405-945-4077
Mobiel: 405-313-9890

Deel: ' Feed The Children mobiliseert noodkaravaan voor de werklozen in de VS '
Lees ook