( BW)(OK-FEED-THE-CHILDREN) Feed The Children onderschrijft President Obama’s oproep voor grotere investeringen in mondiale voedselzekerheid

Philanthropy Writers

OKLAHOMA CITY--(BUSINESS WIRE)--Apr 05, 2009--

Larry Jones, president van Feed The Children, heeft vandaag president Obama’s plechtige belofte die hij tijdens de G-20 Top in Londen maakte voor $ 448 miljoen aan onmiddellijke voedselhulp aan hongerige mensen in arme landen en een aanvullende $1 miljard aan investeringen op het gebied van mondiale voedselzekerheid door aanvullende technische hulp in landbouw en ontwikkeling onderschreven.

“Ik ben zelf getuige geweest van het ongelofelijke lijden van hongerige kinderen in Afrika, Latijns-Amerika en Azi. Ik juich president Obama’s voorstel toe om daadwerkelijke investeringen in internationale voedselhulp te doen en de nieuwe initiatieven die ontwikkelingslanden zullen helpen hun eigen landbouwproductie te verhogen om op de lange termijn de honger te beperken,” aldus Larry Jones, president van Feed The Children. “Terwijl Feed The Children doorgaat met hun werk aan hen die hulp behoeven hier in de Verenigde Staten door ons ‘Americans Feeding Americans’ programma en andere inspanningen, moeten we niet vergeten dat de huidige economische crisis ook de allerarmsten in Afrikaanse landen en andere ontwikkelingsgebieden raakt. Het zijn veel te vaak de kinderen die het meeste lijden terwijl wij over beleid discussiren."

President Obama’s oproep voor uitbreiding van de hulp aan ontwikkelingslanden komt direct na zijn belofte dat de honger onder kinderen in de Verenigde Staten in 2015 voorbij zal zijn. Het probleem van de internationale voedselonzekerheid heeft onlangs prominente aandacht gekregen door een recent rapport van het Wereldvoedselprogramma waaruit blijkt dat momenteel bijna een miljard mensen over de gehele wereld honger lijden, waarmee een dertigjarige trend om het aandeel hongerige mensen in armere landen terug te dringen teniet is gedaan. Feed The Children ondersteunde onlangs samen met meer dan 40 andere vooraanstaande humanitaire hulporganisaties The Roadmap to End Hunger, dat veel van de beleidspunten bevat die door de president aangekondigd zijn.

Eerder deze week heeft de Senate Foreign Relations Committee de “Global Food Security Act”, S.384, door de commissie geleid, wetgeving goedgekeurd door Feed The Children, dat zich richt op het verlichten van de honger wereldwijd door investeringen in lange-termijnoplossingen en meer cordinatie van inspanningen binnen de regering en met non-profitorganisaties. De Global Food Security Act, gentroduceerd door de senatoren Richard Lugar (R-IN) en Bob Casey (D-PA), hebben in het Witte Huis een speciale cordinator voor wereldwijde voedselzekerheid benoemd, vergroot de noodhulp voor mensen in extreme armoede door de oprichting van een nieuw Emergency Food Assistance Fund en brengt een nieuw programma tot stand voor de ontwikkeling van landbouw in voor hongersnood vatbare gebieden door gebruik te maken van samenwerking op het gebied van wetenschap en onderzoek in de landbouw met Amerikaanse universiteiten en colleges.

Ondanks de economische omstandigheden in eigen land hebben de Amerikaanse kiezers hun bereidheid getoond om aanvullende investeringen te doen in mondiale voedselzekerheid en voedselhulp. Volgens een door de Alliance to End Hunger, een coalitie van vooraanstaande non-profit, religieuze, zakelijke en academische instellingen zoals Feed The Children, uitgevoerde recente opiniepeiling gaf een sterke meerderheid (69 procent) van de stemmers aan dat zij positief staan tegenover het besteden van n extra procent van het budget van de V.S. aan buitenlandse hulp om de honger in de ontwikkelingslanden te bestrijden.

“Het is van cruciaal belang dat het Congres actie onderneemt om de Global Food Security Act aan te nemen en het plan van de president in te voeren," aldus Larry Jones. “Tijd is van wezenlijk belang en iedere dag uitstel betekent dat er meer hongerige kinderen zullen lijden.”

Over Feed The Children

Feed the Children werd in 1979 opgericht door Larry en Frances Jones en behoort sindsdien tot de 10 grootste internationale liefdadigheidsorganisaties in de V.S., drijvend op particuliere steun, niet op overheidssteun. Feed The Children is een christelijke, internationale, non-profit hulporganisatie met het hoofdkantoor in Oklahoma City, Oklahoma. De organisatie levert voedsel, medicijnen, kleding en andere behoeften aan individuele personen, kinderen en families die deze essentile zaken niet hebben als gevolg van hongersnood, oorlog, armoede of natuurrampen. In het financile jaar 2008 distribueerde Feed The Children meer dan 100 miljoen pond voedsel en andere essentile zaken aan kinderen en hun families in alle 50 Amerikaanse staten en daarbuiten. Er werden bijna 900.000 maaltijden per dag geleverd. Bezoek voor meer informatie:

www.feedthechildren.org

www.givingisgood.org

www.larryjones.tv

www.feedthechildren.org/abandonedbabies

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

Feed The Children
Associate Director of Public Relations
Rebecca Gass, +1 405-949-5140
Cell: +1 405-203-6038

Deel: ' Feed The Children onderschrijft President Obama's oproep '
Lees ook