Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 25 en 26 mei

Datum: 26/5/2002
Auteur: R.v.Kuik

District Bergen op Zoom

Feest Commandos en kampioenschap RBC vannacht rustig verlopen

Op zaterdagavond en nacht was het zeer druk in de binnenstad van Roosendaal. Dit ivm de reunie van de Commando's, die met enkele honderden feestvierden. Door het kampioenschap van RBC trokken velen naar de binnenstad. De combinatie van feestvierende Commando's en RBC-supporters leverde geen enkel probleem op. Zo kan feestvieren dus ook. Complimenten van de politie.

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Deed J.V. uit Den Haag aangifte van inbraak in zijn auto, die geparkeerd stond op de Marconilaan bij een sportcentrum.Ontvreemd geluidsapparatuur,cds en een jas.

Werd M.B. uit Klundert betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Blies 910 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ongeval met letsel
Zaterdagavond op de Buurtweg te Halsteren kwam de 16 jarige K.A uit Halsteren met haar bromfiets ten val. Vanwege de regenval wilde zij gaan schuilen onder een afdak. Bij het afremmen kwam de brommer in de slip en viel zij te samen met haar 15 jarige duo-passagier. Beiden hadden last van knie en been en voor nader onderzoek zijn zij, per ambulance, vervoerd naar ziekenhuis Lievensberg.

BERGEN OP ZOOM ZUID
Deed C.S. uit Bergen op Zoom aangifte van vernielingen aan zijn personenauto, die geparkeerd heeft gestaan op de Koepelstraat.

Deed M.M. uit Etten Leur aangifte van inbraak in haar auto, die geparkeerd stond in de parkeergarage Lindebaan. Ontvreemd geluidsapparatuur.

Van vrijdag op zaterdag werd er vanuit een drietal autos, geparkeerd aan de Koepelstraat, de Beukenlaan en de Burg. De Roocklaan een drietal autoradiocd-spelers en 11 CDs ontvreemd.

Vanuit een electronicazaak, gelegen aan de Sint Josephstraat, werd op vrijdag tussen 09.00 uur en 21.00 uur twee personal computers ontvreemd.
Aanhouding
Naar aanleiding van en inbraak in een personenauto, welke geparkeerd stond nabij het crematorium aan de Mastendreef werd de 21 jarige M. d K. uit Bergen op Zoom aangehouden. Getuigen hadden gezien dat een auto werd opengebroken en noteerden het kenteken van de vermoedelijke dader.
Uit de auto werd een handtas ontvreemd. Op dit moment wordt het onderzoek nog voortgezet.

Tijdens een verkeerscontrole werd de 27 jarige A.B. uit Bergen op Zoom aangehouden terzake 19 openstaande boetes. De man dient 1347 euro te betalen of 122 dagen celstraf uit te zitten.
Brandje
Op zaterdagavond omstreeeks 23.30 uur brandde, door onbekende oorzaak, een bouwkeet aan de Markiezaatsweg uit. Brandweer bluste het vuur. Bouwkeet kan als verloren beschouwd worden.

Project veilig uitgaan
Over het algemeen betrof het een rustige zaterdavond. In de Lievevrouwestraat liep een jongeman een aantal klappen op van een onbekende. Nader onderzoek zal worden ingesteld. In totaal werd er 3 maal verbaliseerd voor het wildplassen en 2 maal voor foutief parkeren..
Vernieling/baldadigheid
Werd zondagochtend omstreeks 04.00 uur in de achter de london door een vijftal jongeren een personenauto op de zijkant gegooid. Door oplettende getuigen, konden vooralsnog 2 jongens van 19 en 20 jaar uit BoZ worden aangehouden.

WOENSDRECHT
Werd D.v.d.A. uit Belgie op de Putseweg betrapt op het rijden onder invloed van alcohol, blaastest 545 ugl.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een rode Seat Toledo ontvreemd vanaf de Huijgensstraat 21a te Hoogerheide. Vals kenteken/onverzekerd/onder invloed.
Zondagochtend werd de 21 jarige A.G uit Putte aangehouden op de Pannenhoef te Ossendrecht vanwege het feit dat het voertuig waarin hij reed niet voorzien was van een geldig nederlands kenteken. Ook bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. De auto werd inbeslaggenomen. Ook werd geconstateerd dat de bestuurder te veel alcohol had genuttigd. Bij de ademanalyse blies hij 340 ug/l.
Met een dagvaardiging, rijverbod en proces-verbaal werd de man heengezonden.

Vernieling autos.
Werden aan de Postbaan te Putte een drietal autos vernield in de nacht van zaterdag op zondag. Van de autos werden spiegels afgebroken.

ROOSENDAAL CENTRUM
Vanuit een aan de Burg. Schoonheijtstraat geparkeerd staande auto, die waarschijnlijk niet was afgesloten, werd een mobiele telefoon, een pechkoffer, een telefoontasje.

ROOSENDAAL BOVENDONK
Werden S.S. uit Dendermonde en B.V. uit Roosendaal aangehouden ivm het in het bezit hebben van een geringe hoeveelheid harddrugs. Beiden kregen een transactievoorstel van 280 Euro per persoon.

Werd P.W. uit Soest betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Blies 580 ugl. Rijbewijs wordt ingevorderd.

Persberichten District Breda

Oplichter met Schiphol smoesje en lege benzinetank aangehouden

De politie heeft zaterdagmiddag de 26 jarige R.S. uit Doorwerth aangehouden. De man wordt ervan verdacht een bewoner uit de wijk Brabantpark en Heuvelkwartier te hebben opgelicht met het smoesje zonder benzine te staan en naar Schiphol te moeten om daar familie op te halen. Zaterdag deed de verdachte in het Brabantpark een nieuwe poging, maar die mislukte. Aan de hand van het signalement kon de verdachte enkele straten verder worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld. Hij heeft inmiddels bekend deze taktiek al vaker te hebben gebruikt en volgens eigen zeggen niet zonder succes. Om hoeveel slachtoffers het gaat staat nog niet vast. De man zegt verslaafd te zijn aan drugs.

Woninginbreker gooit kistje sieraden weg tijdens achtervolging Een 19 jarige inwoner uit Gilze is door de politie gisteravond aangehouden, kort nadat hij had ingebroken in een woning aan het Hoogeind in Breda. Een bewoner uit die straat had nogal opvallend veel lawaai gehoord in de woning van zijn buurman die niet thuis was. Toen hij een kijkje ging nemen nam een ongeveer 20 jarige man de vlucht. De gewaarschuwde politie zag enkele straten verder een man lopen die aan het signalement voldeed. Toen die de politie in het oog kreeg zette hij het op een rennen. Tijdens zijn vluchtpoging gooide de verdachte nog een tas weg waarin sieraden bleken te zitten die in de woning waren gestolen. Na een korte sprint kon de politie de Gilzenaar K.H aanhouden. De verdachte is in een politiecel ingesloten.

Zakkenroller op heterdaad aangehouden
Zaterdagochtend 25 mei 2002 was een Bredase vrouw inkopen aan het doen in een supermarkt in winkelcentrum Moerwijk. Terwijl zij deze inkopen deed voelde zij dat een man haar portemonnee uit haar jaszak gepakte. De kordate vrouw sprak de man direct aan en pakte haar portemonnee terug. De man rende daarop, achtervolgt door twee winkelmedewerkers, de supermarkt uit. In het winkelcentrum liepen op dat moment, afzonderlijk van elkaar, twee politiemensen in burger in hun vrije tijd. Deze politiemensen hielden vervolgens de man aan. De illegaal in Nederland verblijvende dader, de 27 jarige Roemeen C.C., bleek na zijn aanhouding in het bezit te zijn van goederen die afkomstig waren van andere zakkenrollerijen. Voor het nader onderzoek is C.C. in verzekering gesteld. Na het afronden van het strafrechtelijk onderzoek zal C.C. worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Het is niet bekend of deze man ook eerder actief is geweest in de Bredase binnenstad.

Zakkenrollers weer actief in Bredase Centrum
Afgelopen zaterdag kreeg de politie in totaal 10 aangiften van mensen, die tijdens het winkelen in de Ginnekenstraat de portemonnee waren kwijtgeraakt. Het gaat daarbij vooral om geld en pasjes. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Vrouw aangehouden na twee winkeldiefstallen
Zaterdagmiddag 25 mei 2002 werd door winkelpersoneel van een detailhandel in de binnenstad een vrouw op heterdaad betrapt bij de diefstal van een paar schoenen, een broek en een T-shirt. De vrouw, de 33 jarige A.K. uit Breda, werd aan de politie overgedragen. Bij onderzoek bleek de vrouw ook in het bezit te zijn van goederen die zij weggenomen had uit een andere detailhandel in winkelcentrum Moerwijk. Na het opmaken van het proces-verbaal kreeg de vrouw een schikking van 150,- voorgelegd van het openbaar ministerie. Na betaling van deze boete werd de vrouw heengezonden.

Jonge vrouw seksueel misbruikt
Een jonge Bredase vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan, dat zij door een nog onbekende man vrijdagochtend 24 mei tussen 09.15 uur en 09.30 uur op de Brusselstraat in Breda van haar fiets is getrokken. Daarna greep de dader de vrouw onzedelijk vast en probeerde haar seksueel te misbruiken.

Ter hoogte van de aldaar gelegen bushalte sprong er plotseling een man op de vrouw af en greep haar vast. De man trok de vrouw van haar fiets en sleurde haar vervolgens over het trottoir en het grasveld in de door gelegen struiken. In de struiken vergreep de man zich aan de vrouw. Terwijl de vrouw zich hevig verzette haalde de man een mes tevoorschijn en bedreigde haar daarmee. De vrouw staakte haar verzet niet en wist zich los te rukken. De vrouw rende naar haar fiets die op het trottoir was achtergebleven en reed hard weg. De dader verdween in onbekende richting. De dader had het volgende signalement: Blanke man met door de zon getinte huid, normaal postuur, lengte ongeveer 1.85 meter, leeftijd ongeveer 30 jaar, donker blond vettig haar met een kleine slag, smal gelaat en had in verhouding tot zijn gelaat kleine ogen. De dader was gekleed in een rood bomberjack en blauwe spijkerbroek. Verder droeg de dader een blauw gebreid mutsje met twee witte banen, ongeveer 1 centimeter breed aan de onderkant. De politie van team Vlaanderenstraat is inmiddels met een intensief onderzoek gestart. In het belang van het onderzoek worden getuigen gevraagd zich te melden bij de politie team Vlaanderenstraat via telefoonnummer 0900-8844. Naast buurtbewoners en passanten van de Brusselstraat en Hamdijk, worden met name scholieren en personeel van het nabij Baroniecollege gevraagd te reageren.

Team Etten-Leur

Vernieling auto
Op de Anna vab Berchemlaan is een personenauto aan de beide zijden met een scherp voorwerp bekrast. tevens werd aan de achterzijde een deuk getrapt. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen 18 en 20 mei 2002. Het schadebedrag is onbekend.

Inbraak berging
Op de Bollenstraat heeft men ingebroken in een berging. Een ruit aan de achterzijde werd vernield. Uit de berging zijn diverse electrische handgereedschappen ontvreemd. De waaarde van de ontvreemde goederen is onbekend.

Inbraak auto
Op de Brederolaan heeft men de ruit van een auto ingeslagen een vervolgens een autoradio, een zonnebril ter waarde van 200 Euro en een regenjas ter waarde van 150 Euro ontvreemd.

Diefstal auto
Op de Kolgans heeft men een groene personenauto van het mekr Alfa Romeo, type 164, voorzien van het kenteken FN-VL-28, ontvreemd. De eigenaar van de auto was nog iets vergeten uit zijn woning en liet de auto even onbeheerd achter om die spullen uit zijn woning te halen. In dat onbewaakt ogenblik heeft een man kans gezien de auto met draaiende motor weg te nemen.

Rijden onder invloed
Op de Liesbosweg is afgelopen nacht de 40 jarige D.S. uit Etten-Leur aangehouden omdat hij een auto bestuurde onder invloed van alcoholhoudende drank. De man weigerde de medewerking aan een ademanalyse. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is voor technisch onderzoek inbeslaggenomen.

Team Moerdijk

Inbraak bedrijf
In de vroege avond van 23 mei werd er ingebroken in een bedrijf aan de Houtsnipweg op het industrieterrein Moerdijk. Er werd een deur geforceerd. In het pand werden lades van bureau doorzocht en de daders vonden een tweetal kluissleutels. Hiermee werden twee kluisjes geopend en daaruit een nog onbekend geldbedragen ontvreemd. Vermoedelijk zochten de daders zeer gericht.Verder werd er niets ontvreemd.

Inbraak bedrijf
Op hetzelfde industrieterrein werd op de Plaza ingebroken in een bedrijfspand. Er werd een raam geforceerd waarna de daders binnen konden. Uit het kantoor werden drie computers ontvreemd. De waarde hiervan is nog onbekend.

Diefstal uit vrachtauto.
Van de oplegger van een buitenlandse vrachtauto werd het zeil opengesneden. In de oplegger lagen dozen met computers. Er werden 12 computers ontvreemd. De lege dozen liet men achter bij de vrachauto. De waarde van het ontvreemde is onbekend. Deze vrachtauto stond geparkeerd op de Distriboulevard van het industrieterrein Moerdijk.

Diefstal uit woning
Uit een woning bij het verzorgingstehuis De Westhoek te Zevenbergen werd een bedrag van 70 Euro ontvreemd. De dader is via de balkondeur van de woning binnen gekomen en heeft in de woning de portemonnee van de bewoonster geleegd.

Verkeersongevallen te Klundert
Op 24 mei heeft de bestuurder van een personenauto nogal wat schade veroorzaakt. Op de Nijverheidstraat werden twee personenauto´s zwaar beschadigd en een verkeersbord omver gereden. Ook reed hij daar over een betonnen paal. In de Peatrijsstraat werd een meisje aangereden, die tengevolge hiervan , na huisartsenonderzoek, een hersenschudding bleek te hebben opgelopen. Vervolgens werden in de Oliemolenstraat nog twee personenauto´s beschadigd door deze bestuurder. De bestuurder van de auto die de schade had veroorzaakt werd aangetroffen op de Oliemolenstraat. Bij onderzoek door een arts werd geconstateerd dat de man een black-out heeft gehad. Hij is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De man bleek bij onderzoek geen alcohol te hebben gebruikt.

Deel: ' Feest Commandos en kampioenschap RBC gisternacht rustig verlopen '
Lees ook