Gemeente Hoogeveen

Nieuws
---

14 juni 2002

Feest in Pesse tijdens
Middenveldtentoonstelling

Van woensdag 10 tot zaterdag 13 juli organiseert 'Het Middenveld' weer een grote landbouwtentoonstelling, dit jaar in Pesse. De tentoonstelling gaat gepaard met tal van feestelijkheden in en rond de feesttent op het terrein van manege Smit aan de Oostering. In samenwerking met de gemeente en het Middenveldbestuur hebben organisaties in Pesse een vierdaags programma ontwikkeld met leuke onderdelen voor alle leeftijden.

Vorig jaar moest de tentoonstelling vanwege de MKZ-crisis worden afgeblazen. Dit jaar lijkt niets de uitvoering nog in de weg te staan. 'Het Middenveld' organiseert jaarlijks de tentoonstelling in een van de (voormalige) gemeenten Beilen, Westerbork, Ruinen, Zuidwolde of Hoogeveen. De traditionele rundveekeuring zit dit jaar niet meer in het programma.

Het dagprogramma is als volgt:


* donderdag 11 juli vanaf 8.30 uur schapenkeuring en vanaf 9.30 uur paardenkeuring

* vrijdag 12 juli vanaf 16.00 uur dressuur in alle klassen en landelijke ruiters in het B-springen

* zaterdag 13 juli de hele dag programma met vanaf 8.30 uur een nationaal concours hippique in verschillende categorieën, diverse rubrieken tuigpaarden, het Nederlands
kampioenschap tandems, tweespannen en een show van de menverenigingen in het Middenveldgebied

Ook 's avonds is het feest in Pesse.


* Op woensdagavond is de officiële opening. Omstreeks 20.15 uur geeft burgemeester Urlings van Hoogeveen het startschot voor de ballonnenwedstrijd. Daarna volgt een optreden van muziekvereniging Irene uit Nieuweroord, een menshow en een optocht achter de muziek door het dorp. Rond 22.00 uur is op het feestterrein het traditionele vuurwerk.


* Op donderdagavond spelen teams uit Westerbork, Beilen, Zuidwolde, Ruinen en Hoogeveen/Pesse om de
Middenveldbokaal. Het sjoelen, darten en klaverjassen is in de tent op het tentoonstellingsterrein. Het
klootschieten vindt plaats in de omgeving van Pesse. De denksporten (bridgen, schaken en dammen) hebben een plekje gekregen in De Wenning.


* Op vrijdagavond is er muziek in de feesttent. Van 20.00 tot 21.30 uur is de 'pyjama-disco' voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van 22.00 tot 01.00 uur is de grote disco open voor iedereen (toegang gratis).


* Zaterdagavond is het klapstuk met een groot smartlappenfestijn georganiseerd door de Stichting Pop Pesse. Het feest begint om 21.00 uur met optredens van De Zingende Fresia's, Jacques Herb (van de bekende hit 'Manuela'), Arne Janssen ('Meisjes met rode haren') en Gewoon Jansen. De presentatie is in handen van de karaoke-koning van Nederland: Keessie.

Voor de redactie:

Informatie over het dagprogramma kunt u krijgen bij de voorzitter van Het Middenveld, de heer D. de Boer, tel. 0593 523782.

Informatie over het avondprogramma via Rien Cardol, afdeling Kabinet & Communicatie van de gemeente Hoogeveen, tel.0528-291258. Er komt binnenkort ook een folder beschikbaar met het volledige programma.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

Deel: ' Feest in Pesse tijdens Middenveld-landbouwtentoonstelling '
Lees ook