Ingezonden persbericht

Feestelijke finish Pelgrimspad met verslag KRO Wandeling

Etappe 39 naar Maastricht met drie oud-gasten en 750 wandelaars

HILVERSUM, 20020528 -- De ruim 450 kilometer die KRO De Wandeling letterlijk en figuurlijk met een pelgrimstocht heeft overbrugd zitten erop. Dit tv-seizoen heeft het programma in 39 etappes het 'Pelgrimspad' van Amsterdam tot Maastricht afgelegd. Zo'n 750 enthousiaste wandelaars hebben zelf deelgenomen aan de laatste etappe van het seizoen. Drie oud-gasten van het programma vertellen tijdens deze etappe hoe het hun na de uitzending is vergaan.

De laatste etappe tussen de Schiepersberg en Maastricht, met als thema 'De ontdekking van het heilige', is met kijkers en oud-gasten gezamenlijk afgelegd. Onderweg konden de deelnemers een Open Kaart met een levens- of gewetensvraag bespreken en genieten van de natuur. Presentatrice Lucette Verboven ontmoet tijdens deze etappe oud-gasten Nel Beentjes, Bert Bol en Gea Knol. Nels zoon Frank stierf aan de gevolgen van zijn drugsverslaving. Inmiddels zet ze zich met hart en ziel in om Nederlandse drugsverslaafden te helpen een clean leven op te bouwen. Bert was dakloos en een val van 12 meter veranderde zijn leven. Om eerlijk aan zijn geld te komen ging hij zijn eigen gedichten verkopen. Sinds enkele maanden volgt hij een opleiding tot sociaal-cultureel werker en heeft een baan bij een jongerencentrum. Gea schrijft al 18 jaar met een ter dood veroordeelde Amerikaan, zo probeert zij de cirkel van verdriet te doorbreken. Na haar relaas in op televisie meldde zich een Belgische jongen, die nu ook schrijft, en biedt iemand anders financiële ondersteuning om de veroordeelde te kunnen bezoeken.

Naast deze gesprekken in KRO De Wandeling een uitgebreid verslag van de feestelijke finishdag en de wekelijkse poëtische beschouwing van Herman Post.

KRO De Wandeling, vrijdag 31 mei 16.30 uur (HH. op zondag 1 juni 09.30 uur)
Nederland 1

Deel: ' Feestelijke finish Pelgrimspad met verslag KRO Wandeling '
Lees ook