Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

18 maart 2002

Feestelijke kennismaking met de Tropen

Tropisch Tuinfestival

De avond van langste dag van het jaar is de start van het Tropisch Tuinfestival (21, 22 en 23 juni) in de Botanische Tuinen in Utrecht. Geluiden van het oerwoud, geuren van casavebrood en mango, muziek.......
Een avond en weekend tropische sfeer met hapjes, drankjes, muziek en dans en een show van Surinaamse klederdrachten in en rondom het Kassencomplex van Fort Hoofddijk. Voor wie thuis in tropische sfeer wil blijven, is er zaterdag en zondag een kleine markt met tropische producten.

Het Tropisch Tuinfestival is een kennismaking met planten uit de tropen.
Maar het is ook een kennismaking met de cultuur en gebruiken van Suriname. Tijdens een prachtige show ziet u de traditionele klederdrachten aan u voorbijtrekken en hoort u waarom de hoofddoeken op zoveel verschillende manieren worden gedragen. Er is muziek en dans en er zijn lekkere hapjes en drankjes.

Zaterdag en zondag is er een tropische markt en geeft onze huiscateraar demonstraties Surinaams koken. Er is informatie over de planten en vruchten uit noordelijk Zuid-Amerika en hun gebruik en u kunt een aantal `life' in de topische kassen zien. Wie wil kan inkopen doen en thuis verder aan de slag.
Vrijdag 21 juni sluit de tuin pas om 22.00 uur, dus een extra kans om op deze langste dag van het jaar ook van de rest van de tuin te genieten. Zaterdag en zondag hebben we nog een speciale verrassing voor u, waar de tropische warmte vanaf straalt! De Kookdemonstraties en planteninformatie kunt u de hele dag bezoeken.

Informatie
Het Tropisch Tuinfestival vindt plaats in en rondom het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (speciaal voor dit festival vrijdag 21 juni tot 22.00 uur). De toegangsprijzen bedragen 4,50 voor volwassenen, 3,50 voor houders van een Pas65 en groepen.
Kinderen tot 12 jaar betalen 1,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12. Voor meer informatie: 030-2535455 of www.botanischetuinen.uu.nl

19 maart 2002

Paaspuzzeltocht Utrechtse Botanische Tuinen

Puzzelend de tuin verkennen (met een cadeautje toe)

Een spannende speurtocht op zoek naar de Levensboom, boksen met de Boksboom en snuffelend zoeken naar een struik tegen de spierpijn. Hoe meet je eigenlijk hoe hoog een boom is en wat doen bijen in de tuin?

Tijdens het Paasweekend (31 maart/1 april) organiseren de Utrechtse Botanische Tuinen ook dit jaar weer de traditionele Paaspuzzeltochten.

Hoewel de Puzzeltocht speciaal is gemaakt voor kinderen van negen tot 12 jaar, zijn de opdrachten ook voor jongere kinderen met een beetje hulp van broers of zussen, vaders, moeders, oma's en opa's heel goed te doen. Het is ook vooral een leuk uitje voor de hele familie. Niet alleen is de tocht zelf leuk om te doen, maar alle kinderen die hun formulier inleveren, krijgen bovendien nog een cadeautje mee.

Er zijn twee verschillende puzzeltochten uitgezet: de ene in het Von Gimborn Arboretum in Doorn, de andere op Fort Hoofddijk in Utrecht. In Doorn staan allerlei vragen over de bomen en struiken in het park op het programma. Al snuffelend, voelend en kijkend kom je er heel wat over aan de weet. De Boksboom is een van de bomen die je bezoekt. Het is een boom met een hele dikke zachte en veerkrachtige bast. Als je hem een stomp geeft, weet je meteen hoe ie aan zijn naam komt!! Ook in Utrecht ga je al puzzelend de hele tuin door, al ligt de nadruk iets meer op tropische planten.

Informatie
Bezoekers zijn zowel in Utrecht als Doorn beide Paasdagen van 10.00 tot 17.00 uur van harte welkom.Het Von Gimborn Arboretum vindt u aan de Vossensteinsesteeg 8 in Doorn (dit is een zijstraat van de Driebergsestraatweg tussen Doorn en Driebergen). De toegangsprijs bedraagt 2,- voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Fort Hoofddijk ligt aan de Budapestlaan 17 in het Universiteitscentrum De Uithof in Utrecht. Hier bedraagt de toegangsprijs 4,50. Houders van een pas 65 betalen 3,50 en kinderen van 4 tot 12 1,50. Beide tuinen zijn ook na de Paasdagen gewoon open. Bel voor meer informatie over activiteiten: 030-2535455 of kijk op www.botanischetuinen.uu.n

Deel: ' Feestelijke kennismaking met de Tropen '
Lees ook