Gemeente Bergen op Zoom


Feestelijke opening Bergse kermis

Op zaterdagmiddag 11 mei wordt om 15.00 uur de Bergse kermis in het Stadspark Kijk-in-de-Pot officieel door wethouder Piet van den Kieboom geopend.
Aan deze officiële opening verlenen medewerking De Borgerij Berghen op den Zoom en het Looporkest de Leutige Krabben.
Om 16.00 uur vindt een ballonnenwedstrijd plaats met als hoofdprijs een arrangement voor 4 personen in De Efteling. Er worden door de deelnemende kermisexploitanten 200 ballonnen gratis beschikbaar gesteld.

Foto: vermaak op de Bergse kermis
De Bergse kermis vindt dit jaar voor het eerst plaats in het Stadspark Kijk-in-de-Pot.
Van zaterdagmiddag 11 tot en met zondagavond 19 mei staan 27 attracties opgesteld op het Parkplein en het eerste aangrenzende Stadsbalkon.

In de sector grootvermaak staan de autoscooter, het lunapark, de glazendoolhof, het nostalgische kijkwerk Kroon's Muizenstad, een spookhuis van maar liefst 21 meter lengte, de fraaie snelheidsmolen Swing-Bob en Beach Party.
Voor de kleinere kermisbezoekers zijn er de aqua-blasta (brandweerspelletje), de babymolen, de buggy's, mini-cars, space mouse. Natuurlijk ontbreken het vissenspel en het touwtje trekken niet en is er een ballonnen- en speelgoedkraam met een heuse grabbelton. Voor de "gok"lustigen: de bussensport, grijpautomaten, euroball, jackpot, kikkerspel, kleur-rollospel en pusher.

Uiteraard ontbreken de oliebollenkraam, de snackwagen, de snoepwagen en de suikerspin niet.
Omdat geen inschrijving is ontvangen van een poffertjeskraam is er een kleine consumptietent met toiletwagen.
In totaal staan er op de Bergse voorjaarskermis 27 zaken. Een compleet aanbod met duidelijk voor iedereen wat wils.

De reclamecommissie van de Bergse kermis 2002, bestaande uit de kermisexploitanten J. Dauphin, J. van Reeken, P. Vonck en F. van der Vorst met ambtelijke ondersteuning van marktmeester P. Graafmans en kermisambtenaar R. Hagenaars, heeft een gevarieerd programma samengesteld.

Op maandag 13 mei en vrijdag 17 mei zijn de zogenoemde één Eurodagen. De rit- en deelnameprijs van alle attracties is op die dagen één euro en hebben andere attracties speciale aanbiedingen in petto. Op woensdagmiddag 15 mei is er een speciale kindermiddag met gratis kamelenrijden, schminken, kindershow en clowns. Op donderdagmiddag 16 mei is er tussen 14.00 uur en 16.00 uur een speciale middag voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Naar verwachting zullen een 200 kinderen met begeleiders kermis gaan vieren.
Op vrijdagavond 17 mei is er om 22.00 uur een siervuurwerk boven het kermisterrein.

Deel: ' Feestelijke opening Bergse kermis '
Lees ook