Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-11: Feestelijke opening speelplek bij stadsboerderij 't Waaygat pag.nr.=7730

Woensdagmiddag 18 juli is het feest bij stadsboerderij 't Waaygat. De nieuwe speeltuin naast de boerderij, wordt dan officieel in gebruik genomen. Om 13.30 uur verrichten de voorzitters van de Welzijnsorganisatie Scheveningen en Wijkberaad Renbaankwartier de officiële opening.

De speelplek bestaat uit 2 schommels, een kleine wip en een klimrek en is bedoeld voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. De speelplek was in april al klaar, maar toen brak de mond- en klauwzeercrisis uit. De stadsboerderij moest dicht en alle dieren moesten binnen blijven. Hierdoor is er toen geen feestelijk tintje aan het in gebruik nemen van de speelplek gegeven. Nu de stadsboerderij weer open is kan het feest alsnog losbarsten.

Alle kinderen en ouders uit de buurt zijn woensdagmiddag 18 juli welkom tussen 13.00 uur en 16.00 uur 's middags. Verschillende activiteiten worden die middag georganiseerd: er is een luchtkussen, kinderen kunnen zich laten schminken en verschillende spelletjes doen. Ook is er limonade en komt Marcel de Zoete zingen.

De speelplek is gerealiseerd door de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Den Haag. Ook de Stichting Madurodam Steunfonds en het VSB fonds Den Haag en omstreken stelden geld voor de speelplek beschikbaar.

De aanleg van de speelplek vormt de tweede fase in de plannen voor herinrichting van het Kanaalpark. Twee jaar geleden werd al het voetbalveldje bij de Haringkade aangelegd. Eind dit jaar volgt nog de opknapbeurt van de Windvang. Hier komt een speelgelegenheid voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

11 juli 2001

last update: 12 juli 2001 ;pag.: 7730; auteur: 77

Deel: ' Feestelijke opening speelplek bij stadsboerderij Den Haag '
Lees ook